PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un western entre vinyetes

Joan Mundet presenta l’exposició sobre la seva obra ‘Bajo el cielo de acero’ a la Massana

Per Lídia López

Un moment de la inauguració celebrada ahir.
Un moment de la inauguració celebrada ahir. | Comú de la Massana / Eduard Comellas

Un genet solitari que normalment deambula entre Arizona i Mèxic volta per la Massana. En concret, es pot trobar a les parets del Museu del Còmic, entre les vinyetes originals de Bajo el cielo de acero, de Joan Mundet. Aquesta és l’exposició que ahir el mateix autor va presentar de forma oficial al museu i que es podrà gaudir fins al pròxim 12 de febrer, després que l’organització hagi decidit prorrogar la mostra –estava programada fins al dia 29 de gener– mentre acaba de preparar la següent. Mundet va explicar als assistents els passos que va seguir en la creació d’aquesta obra, i altres curiositats de la seva professió.

«Aquesta és l’exposició perfecta per a tothom que vulgui veure el procés de creació de les pàgines»,  va remarcar el responsable del museu, Marc Huguet, que va precisar que l’espai massanenc compta amb un recull de peces originals a tinta –és a dir, en blanc i negre–, així com altres en color digital. Així mateix, Huguet va recordar que més enllà de l’exposició itinerant actual, el museu compta amb «una biblioteca de més 2.000 exemplars i altres exposicions permanents», per tots aquells que es vulguin perdre durant una estona entre vinyetes.

I què es pot apreciar a la mostra actual? El responsable del museu va detallar que «l’estil de Mundet és sobretot històric, ja que abans d’aquest western, ha dibuixat els còmics d’Alatriste i Capablanca». El primer és una adaptació de la novel·la d’Arturo Pérez-Reverte, i el segon és una obra «de creació pròpia» que també està protagonitzada per bandolers, però «ambientada en la Catalunya del segle XVII». En el cas present, Bajo el cielo de acero, «està basada en un fet real, però té la inventiva de l’autor», va relatar Huguet, que va puntualitzar que «pels que el coneixen, aquest còmic té un aire a Blueberry de Jean Giraud, però amb un relat més americà que europeu, perquè la composició per pàgina és de menys vinyetes, i com a mi m’agrada dir-ho, és una mica més cinematogràfica». 

Mundet té una relació estreta amb el Museu del Còmic de la Massana, ja que a banda de protagonitzar en més d’una ocasió les seves exposicions, també ha participat de forma assídua a les diferents edicions del Saló del Còmic. I, per tal d’atendre els seus seguidors, el museu ha organitzat un segon esdeveniment amb l’autor previst per avui a partir de les 17.00 hores, quan Mundet i els responsables de l’espai massanenc rebran a les persones interessades a veure l’exposició, saludar el dibuixant, i que aquest els signi un exemplar del còmic. «Serà com una presentació extraoficial, però oberta a tot el públic», va matisar Huguet, que també va assenyalar que al museu hi ha disponibles alguns volums de Bajo el cielo de acero, a la venda per un preu de 30 euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT