PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

En el millor moment

Maeva Estevez participarà finalment en el Jocs Olímpics d’Hivern a Pequín i, a més, serà l’abanderada

Per David Sansaloni

Maeva Estevez durant un entrenament aquesta temporada a Passo Stelvio.
Maeva Estevez durant un entrenament aquesta temporada a Passo Stelvio. | @maeva_estevez

Maeva Estevez formarà part, finalment, de la delegació andorrana present als Jocs Olímpics d’Hivern que tindran lloc a Pequín del 4 al 20 de febrer. Va ser el Comitè Olímpic Andorrà (COA) qui va comunicar ahir la notícia a la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), i la rider, que es trobava en la llista d’espera de les classificatòries, serà la cinquena competidora que representarà Andorra en la cita més important dels esports de neu i gel, després d’haver-se confirmat la presència d’Irineu Esteve i Carola Vila en esquí de fons, i la de Cande Moreno i Joan Verdú en esquí alpí.


D’aquesta manera, l’snowboard també comptarà amb participació tricolor en els que seran els primers Jocs per a Estevez i, a més, serà la banderera del país en la cerimònia d’obertura. En un primer moment, el COA va explicar que, per primera vegada, i a causa del calendari de competició, el Principat no tindria un esportista portant la tricolor en la cerimònia, sinó que seria una voluntària de l’organització qui s’encarregaria d’això, primant així el descans, en aquest cas, dels competidors de fons que tenen programada la seva primera prova l’endemà de l’acte inaugural.


La rider andorrana, que va patir un calvari amb la covid-19, no va tardar a expressar la seva alegria a les xarxes socials. ««És un veritable honor poder representar el meu petit país i ser la banderera durant la cerimònia d’obertura», va publicar Estevez, mentre afegia que «no formava part dels objectius principals de la temporada [competir als Jocs], però després de Montafon va ser inevitable el fet d’il·lusionar-me». I és que la de la FAE va aconseguir el passat desembre, a Àustria, la classificació per a les Finals de la Copa del Món de boardercross de Montafon (Àustria), entrant així en la història de la FAE, sent la primera corredora femenina en assolir aquesta fita.


No obstant això, de cop i volta, la pandèmia es va creuar en el seu camí, i després de 16 dies donant positiu per covid-19, i 12 més de confinament, l’andorrana va seguir amb aquest positiu, privant-la en plena classificació per als Jocs de poder participar en les Copes del Món de Rússia, perdent pràcticament el 30% del seu calendari i l’opció de continuar lluitant per fer-se un lloc a la cita olímpica. «És una situació molt dura, i no podia caure en pitjor context, però no perdo la motivació i sé que fins ara hem estat en la bona línia i amb molt bona feina així que continuem preparant-nos al màxim per les pròximes curses», va declarar l’esportista ara fa dues setmanes, mentre que ara la notícia no hagués pogut arribar en un millor moment. «La vida sempre et torna les bones coses, i a mi m’està fent un regal molt gran», va acabar dient l’andorrana.


Així doncs, el debut d’Estevez a Pequín serà el pròxim dia 9 de febrer en la competició de boardercross, però viatjarà abans per estar present el dia 4 en la cerimònia d’obertura que tindrà lloc a l’Estadi Nacional de Pequín (El Niu d’Ocell). 

 

Les decles

 

Maeva Estevez - Rider

 

«És un veritable honor poder representar el meu petit país i ser la banderera durant la cerimònia d’obertura»

«No formava part dels objectius principals de la temporada, però després de Montafon va ser inevitable el fet d’il·lusionar-me»

PUBLICITAT
PUBLICITAT