L’Atlètic d’Escaldes és un colíder amb pas ferm

La UE Santa Coloma torna a treure màxim profit del gol (1- 0) i segueix a dos punts del lideratge

Àlex Martínez condueix la pilota en un atac de l'Atlètic davant l'Engordany, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. | Xavi Miró / FAF

L’Atlètic d’Escaldes ha demostrat una setmana més que és un clar candidat al títol. Ahir es va imposar en la jornada 12 de la Lliga Multisegur a l’Engordany. Es manté al capdavant de la taula amb pas ferm, amb els mateixos punts que el seu veí d’Escaldes, l’Inter, que amb tot té un partit menys. L’Engordany segueix penúltim a dos punts de la salvació i la UE Santa Coloma ha fet valer un gol de Paulino per vencer i seguir a dos punts del lideratge.

ATLÈTIC CLUB D’ESCALDES 3 – UE ENGORDANY 1

L’Engordany va entrar al partit més endollat que el rival i va protagonitzar les primeres jugades de perill. Al minut 6, Lankar va aprofitar una centrada de Minutela per rematar de tissora al segon pal, desviat. Al segon avís va arribar el primer gol del partit. L’àrbitre va assenyalar penal per mans dins l’àrea de l’Atlètic i Peschi va fer l’1-0 tot i que Alex Ruiz va encertar el costat. L’Engordany va poder defensar l’avantatge mínim fins el descans tot i que l’Atlètic va posar una marxa més en la recta final i al minut 43 va disposar d’un altre penal per mans dins l’àrea. Pedro Santos va asumir la responsabilitat però Cortaberria va aturar el llençament. Els moments de tensió posteriors al penal van generar l’expulsió de Diego Najera amb vermella directa.

L’Engordany anava al descans en avantatge en el marcador (1-0) però jugaría tota la segona part en inferioritat numérica. L’Atlètic va marcar un fort ritme a l’inici de la segona part i no va trigar en fer l’empat. Al minut 50, Àlex Martínez va rebre guanyant l’esquena de la defensa i va ser objecte de penal. Aquest cop va ser l’internacional andorrà el xutador, que sí va ser capaç de batre Cortaberria tot i que el meta, de nou va encertar la trajectòria. Malgrat jugar amb un home menys, l’Engordany tampoc no va renunciar als tres punts, buscant també la verticalitat de jugadors amb recorregut com Fall, que a punt va estar un bon ensurt en una incursió amb centrada inclosa quan es complia el minut 65.

Amb tot, la possessió era per a un Atlètic d’Escaldes que cada vegada arribava amb més perill. Al minut 66 es va consumar la remuntada, gràcies a un gol de ‘9’ d’Abraham. L’Engordany va tancar el rival a la seva área en busca de l’empat. Ouré ho va provar al minut 75, amb bona resposta d’Alex Ruiz. Abdoul va tenir l’empat al seu cap al 82, però va rematar alt. Sí va encertar a la contra Abraham, que signava un hattrick amb una delicia de finalització. Amb els 3 punts, l’Atlètic tornava a posar-se colíder amb el seu veí Inter, que té un partit menys. L’Engordany, de la seva banda, segueix en posición de promoció i es manté a dos punts del cinquè lloc.

UE SANTA COLOMA 1 – FC ORDINO 0

La UE Santa Coloma va tenir el control del partit en els primers minuts i fruit del seu domini i les arribades a l’àrea rival, va aconseguir un gol matiner. Al minut 7, una pilota habilitada a l’esquerra a Paulino la va aprofitar el ‘10’ colomemc per creuar la pilota amb un xut ras i col·locat i fer pujar l’1-0. Superat el minut 20, una badada defensiva va estar a punt de costar-li cara a l’Ordino però ho va evitar Sebas Obregón, salvant un mà a mà amb Obama.

Els de l’entrenador debutant Carlos Sánchez van tenir rèplica al contraatac, amb gran acció de Víctor Bernat amb assistència a Pubill que no va poder aprofitar en una magnífica posició Obregon va tornar a ser protagonista salvant una acció al minut 41 davant Faysal, a qui va tapar tots els forats. Ja a la segona part, la UE, còmode a la contra, a punt va estar d’ampliar diferències al minut 56, amb un xut massa creuat de Faysal. De nou va haver-hi ràplica inmediata, amb un xut des de la frontal de Lluís Martins que va desviar amb dificultats Silverio. Víctor Bernat va poder empatar ja en el descompte però amb una vaselina que va salvar Silverio amb la punta dels dits per donar 3 punts a la UE Santa Coloma que la mantenen a dos punts del lideratge i amb l’etiqueta de favorit al títol intacta.

Makoma i Joa Pedro salten de cap per jugar la pilota en el duel d'ahir entre la UE i l'Ordino.