PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta 629 nous positius i els actius creixen fins als 4.607

El Govern recomana fer ús de la solució informàtica www.validaqr.ad

Per El Periòdic

Un cartell de l’avís del requeriment del certificat covid.
Un cartell de l’avís del requeriment del certificat covid. | L. L.

El Govern va informar ahir que s’havien detectat 629 nous positius, xifra que elevava el total d’infectats en coronavirus a Andorra a les 32.201 persones. Aquest elevat nombre va contribuir a l’increment dels casos actius fins als 4.607 –167 més que la jornada anterior–. D’aquests, n’hi havia 14 ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, tres menys que dimecres, dels quals set eren a planta i set a l’UCI, cinc d’ells sota ventilació mecànica. 

D’altra banda, pel que fa a la població escolar, la incidència va tornar a anar a l’alça, i ahir es comptabilitzaven 210 aules en vigilància activa –36 total i 174 parcial– i 28 en vigilància passiva. I sobre la campanya de vacunació, el Ministeri de Salut va detallar que des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 150.910 vaccins, és a dir, que durant el dimecres es van inocular un total de 911 vacunes. D’aquestes, 819 corresponien a terceres dosis, de les quals ja s’han vaccinat 36.239 unitats.

Per cloure l’actualització sanitària, es va puntualitzar que s’havien registrat 27.450 altes –462 les darreres 24 hores–, i que les defuncions sumaven 144.

Paral·lelament, el Govern va recomanar als establiments que utilitzin la solució informàtica andorrana per llegir els certificats covid: www.validaqr.ad. L’Executiu va recordar que l’eina és gratuïta, a disposició de tota la ciutadania, i valida els codis emesos a Andorra així com els reconeguts per la Unió Europea. I és que, segons van remarcar, França va canviar els criteris de validesa dels certificats de vacunació interns el 15 de gener, i això fa que el lector de QR francès no reconegui com a vàlids els certificats de dues vacunes, si la segona dosis es va administrar fa set mesos o més, una casuística que sí que té vigència al Principat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT