PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS destina 419.000 euros en gairebé tres anys a formacions

Montaner demana a l’Executiu pels continguts per instruir els professionals

Per El Periòdic

Visita del Govern a les instal·lacions quirúrgiques de l’hospital.
Visita del Govern a les instal·lacions quirúrgiques de l’hospital. | ANA/M.P.

L’1 de setembre del 2017, el SAAS va autoritzar la licitació, mitjançant concurs nacional, per a la contractació d’accions formatives per als professionals sanitaris. L’objecte del concurs va ser l’elaboració d’un pla formatiu amb una continuïtat mínima de cinc anys, i màxima de sis, centrat en el desenvolupament d’habilitats de comandament i el desenvolupament d’habilitats per al personal d’atenció a l’usuari o administratiu.

Arran d’una pregunta de la consellera general no adscrita, Carine Montaner, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar que l’import total pagat fins a finals de setembre del 2021 per a la formació impartida és de 419.552 euros, dels quals 215.053 es van fer efectius el 2019, 117.142 durant el 2020 i 87.357 fins a finals de setembre de l’any passat. En la resposta, l’Executiu va argumentar que la davallada en l’organització de formació que s’observa l’any 2020, i que va continuar durant el 2021, està motivada per la situació de la pandèmia.

La consellera general també va demanar pels continguts del pla de formació professional segons el tipus de feina del personal del SAAS des del 2019. En aquest sentit, s’indica que els plans de formació responen a la proposta de distribució del pressupost segons els tres tipus de formació definits en el reglament de formació aprovat també pel SAAS el 5 de juliol del 2018. 

Aquests plans integren una formació estratègica que permetrà assolir els objectius establerts en el pla estratègic del SAAS o programes corporatius per al desenvolupament d’una cultura comuna dins de l’organisme; una formació inicial que ha de rebre el personal per desenvolupar les habilitats i els coneixements necessaris per a les tasques pròpies del lloc de treball que ocupa, així com per adaptar-se a un canvi de lloc de treball, i una formació continuada, tècnica o específica vinculada amb el lloc de treball i l’entorn laboral de la persona que fa referència a l’actualització dels coneixements tant generals com tècnics necessaris. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT