PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Ens trobareu més enèrgics»

Els Amics de les Arts fregaran el ple avui a Escaldes amb més de 300 entrades venudes

Per Albert Belis

Els tres integrants actuals de la formació.
Els tres integrants actuals de la formació. | PISTATXO

Els Amics de les Arts tornen aquest vespre (21.30 hores) a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany en la recta final de la gira de presentació del nou disc, El senyal que esperaves, amb la majoria d’entrades venudes –més de 300–, i un aforament que s’ha reduït al 50% per les mesures sanitàries i, per tant, la capacitat final s’ha deixat en 350 persones. A més, els assistents hauran de presentar el passaport covid o un test PCR o TMA negatiu (72 hores) o un certificat de recuperació de la malaltia (180 dies).

L’espectacle, que començarà a quarts de deu del vespre, durarà entre una hora i mitja i una hora i quaranta-cinc minuts i no tindrà descans. La banda catalana interpretarà els temes del seu darrer àlbum, els grans clàssics més coneguts del grup i alguns temes que la formació ha repescat perquè considera que són molt estimats pel seu públic, com és el cas, per exemple, de 'Ciència ficció'.

«Com que no venim gaire a Andorra, la gent és molt efusiva perquè sap que potser no ens podrà tornar a veure fins al cap d’un parell d’anys, i per nosaltres és molt agraït tenir un públic que sigui expressiu i que et demostri que està content de venir-te a veure», va afirmar ahir Ferran Piqué, una de les cares visibles de la banda, vint-i-quatre hores abans del concert. Sobre les mesures restrictives per la pandèmia, Piqué es mostra «agraït que la gent s’adapti, de l’esforç que fa tothom i que es compleixin les mesures perquè puguem fer música en directe».

El concert d’avui servirà per presentar el nou àlbum, que és el primer que han fet sent només tres integrants al grup, ja que un dels components va deixar la banda fa pocs anys. A més, es va gestar abans de la pandèmia, però no s’ha pogut presentar fins aquesta gira. El tema principal, El senyal que esperaves, parla, precisament, de la superació dels problemes. «La crisi sanitària li va donar un sentit totalment diferent del que havíem pensat i no per això erroni, així que el que vam intentar fer amb el que ha acabat sent no és el mateix, i crec que fins i tot en molts sentits millora l’experiència d’escoltar el disc, ja que les lletres que fem ara són més obertes de significat», va explicar Piqué. Des del punt de vista musical, «trobareu uns Amics de les Arts més enèrgics, les noves cançons són més directes, més contundents, més riques en harmonies i també en molts detalls, estem molt contents».

Sobre el fet d’haver continuat com a grup amb un integrant menys, Ferran Piqué recorda que «es va fer estrany el primer dia d’assaig, però a partir d’aquí la música i la creació sempre t’arrossega endavant, així que ens vam trobar els tres amb idees de cançons noves, les vam començar a treballar i vam entrar en una dinàmica que considero que va ser molt positiva, i fins avui hem continuat endavant».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT