A Europa, tampoc

El MoraBanc cedeix per primera vegada al Poliesportiu en aquesta competició davant un sòlid Lokomotiv

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta la cistella davant la pressió de Williams.
Miller-McIntyre intenta la cistella davant la pressió de Williams. | BCA / Martin Imatge

A Europa, tampoc. La victòria segueix sense arribar-li al MoraBanc i ahir va tornar a cedir, aquesta vegada davant el Lokomotiv Kuban al Poliesportiu, on encara no havia conegut la derrota en l’EuroCup. Tot i lluitar i inclús superar el conjunt rus en alguns moments, els tricolor no van poder capgirar amb un resultat positiu la delicada situació en la qual es troben.

Els visitants van ser els primers a colpejar gràcies a una bona cistella de Williams, però en la següent jugada Morgan va capgirar el marcador amb un triple per encetar el marcador tricolor. Poc després el partit es va haver d’aturar gairebé cinc minuts a causa de la revisió d’una jugada per part dels àrbitres, que finalment va desembocar en una antiesportiva per a Crawford.

No va acabar de sentir-se còmode el MoraBanc durant els primers minuts, errant fins a tres possessions consecutives, fins que Miller-McIntyre va poder trencar la sequera. Tot i això, cap dels dos conjunts estava fet un partit per emmarcar, i és que a la meitat del primer quart el lluminós marcava 6-9 a favor dels visitants. Però va ser a les acaballes dels primers 10 minuts quan més empipat es va poder veure a Ibon Navarro, que amb una diferència d’11 punts a baix va necessitar aturar el partit per reorganitzar l’equip. Massa tirs forçats, malentesos en les jugades combinades i desoris defensius estaven condemnant els tricolor, que van arribar a estar fins a 16 punts a sota. Tan sols unes bones jugades en atac i un triple final de Noua van poder reanimar una mica el Poliesportiu (13-24).

A escala de sensacions, el segon quart semblava ser millor, però aquest context no va durar gaire en establir-se el +17 a favor del Lokomotiv Kuban. No sortia res a la pista, i per molts canvis que hi hagués al parquet els russos estaven molt millor plantats. Tanmateix, els àrbitres van anar agafant massa protagonisme, en la majoria d’ocasions en xiular penalitzacions en contra dels del Principat, que van acabar el mig temps amb dues antiesportives i una tècnica per a Ibon Navarro. Tan extrema va arribar a ser la situació que a la primera falta a favor del MoraBanc que van xiular els col·legiats, el públic del Poliesportiu es va cohesionar per brindar-los una irònica ovació. D’igual manera, els jugadors van acabar contagiant-se de l’ambient, i es va poder veure més d’un enfrontament a la pista. Quan tot semblava perdut, a les acaballes del segon quart els andorrans van despertar, i amb una rentada de cara van fer alçar el públic del seu seient, marxant cap a vestidors amb l’ovació dels aficionats i un parcial de 16-3 (45-51).

La calma del descans va donar pas a uns minuts de bogeria absoluta, i eren els del Principat qui proposaven i qui, amb un triple de Hannah, encetaven de la millor manera el període. Tot començava a rodar de nou i el MoraBanc ja tornava a competir, mostrant una versió col·lectivament millorada, amb una aportació conjunta pel que fa als punts anotats. Els homes d’Ibon Navarro van aconseguir retallar diferències, i el marge al lluminós es va mantenir estable, a uns 10 punts, cosa que va permetre als tricolor continuar creient en la remuntada. El problema principal estava sent els gairebé 30 punts de McCollum i els 15 de Thompson i Williams. Un total de 60 punts entre tan sols tres jugadors. Amb un duel més ajustat, els integrants d’ambdós equips van encarar l’últim període amb una diferència d’11 punts a favor del Krasnodar (61-72).

El MoraBanc ho va seguir intentant, però no aconseguia apropar-se en el marcador al Lokomotiv, i la segona tècnica a Ibon Navarro per protestar una jugada clara del partit encara va afegir més malestar al pavelló. A la pilota li costava entrar en la cistella, i l’intercanvi de cops no va ser suficient per al conjunt del Principat, que va registrar la seva primera derrota a casa a l’EuroCup.

Les claus

Sensacions: El MoraBanc va donar centellejos de tornar a ser un equip, sobretot al final del segon quart, però va faltar materialitzar-ho.

Ambient: En massa moments l’àmbit esportiu va perdre el protagonisme, i van ser els àrbitres el focus d’atenció.

Alts i baixos: Els tricolor van variar en molts moments la seva intensitat i encert, fet que va provocar una manca de regularitat en el joc.

Covid-19: L’entitat tricolor va anunciar hores abans del duel dos nous positius per covid-19, un jugador i un membre del cos tècnic.

El destacat

Codi Miller-McIntyre

Encertat: L’estatunidenc es va posar l’equip a l’esquena pel que fa als punts anotats, i va aparèixer quan més el necessitaven els seus companys.

Incisiu: Miller-McIntyre ho va provar de totes les maneres possibles. Des de la línia dels 6,75 metres, amb penetracions i assistint, però no va ser suficient.

Incansable: El base va ser l’home més utilitzat per l’staff tècnic tricolor, sent substituït únicament quan les forces ja començaven a fallar en certs moments.