PUBLICITAT

Andorra vol consolidar-se com a destinació de proximitat atractiva

La presència a la fira serveix per presentar l’oferta de tot l’any

Per El Periòdic

El ministre de Turisme, Jordi Torres, amb el seu homòleg de la República Dominicana, Miguel David Collado.
El ministre de Turisme, Jordi Torres, amb el seu homòleg de la República Dominicana, Miguel David Collado. | GOVERN D\'ANDORRA

Andorra participa des d’ahir a la fira Fitur de Madrid, una de les principials del sector turístic. Es tracta d’un dels pocs certàmens presencials que s’han tirat endavant malgrat la situació sanitària actual i Andorra hi és present per reafirmar-se com una destinació turística atractiva per al país veí del sud. De fet, és precisament el mercat espanyol i en concret, el turista madrileny un dels principals públics a incidir durant aquesta temporada d’hivern ja sigui, pel que fa a la campanya publicitària en marxa des del desembre com també l’actual promoció del nou vol directe que connecta l’Aeroport d’Andorra-La Seu amb Madrid. En aquesta edició, Andorra hi participa per presentar l’oferta de neu, les activitats d’estiu i també els diferents esdeveniments que tindran lloc al llarg dels propers mesos. En aquest sentit, les diferents proves que s’inclouen dins de l’Andorra Multisport Festival, –i que donaran el tret de sortida el proper 3 de febrer amb els Campionats del Món de Triatló i Dualtó d’hivern–, compta amb un espai destacable. 
A nivell cultural, també cal remarcar l’Andorra Mountain Music que tindrà lloc durant els mesos de febrer i març i el nou espectacle del Cirque du Soleil, titulat MÜV que es celebrarà durant el mes de juliol. La programació d’una extensa proposta d’activitats esportives i culturals suposa una aposta de país perquè l’activitat turística no s’aturi malgrat l’actual situació d’incertesa. De fet, aquest certamen és precisament on el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, acompanyat del director de Turisme del Ministeri de Turisme i Telecomunicacions, Sergi Nadal, i el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, aprofitaran per reunir-se amb diferents tour operadors per realizar un seguiment de com s’està desenvolupant la temporada d’hivern i perspectives de cara a l’estiu. A més, durant el certamen també s’aprofita per mantener trobades bilaterals amb altres delegacions oficials.  A part d’Andorra Turisme hi participen un total de 16 empreses.
En la primera jornada de treball, el ministre es va trobar amb la seva homòloga espanyola, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, a la qual va convidar, a participar a l’11a edició del Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya que es farà a Andorra els dies 23 i 24 de març del 2022, per compartir experiències relatives al turisme de natura i de muntanya. 
De la mateixa manera, es va reunir amb la secretària d’Estat de Turisme de Portugal, Rita Baptista Marques, amb la qual també va abordar aspectes de cooperació bilateral per impulsar l’oferta turística entre els dos països. Ambdós mandataris van coincidir en el fet que les sinergies i la cooperació esdevenen fonamentals en  l’actual context de recuperació turística. El ministre també va tenir l’oportunitat de trobar-se amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb la qual van comentar la posada en funcionament de la línia aèria entre l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell i Madrid, i els alts índexs d’ocupació de les primeres setmanes dels vols. També van convenir l’oportunitat que representa la connexió entre els dos territoris per explorar la cooperació turística, econòmica i empresarial.  
Torres va mantenir una reunió bilateral amb el president i el ministre de Turisme de la República Dominicana, Luis Rodolfo Abinader i Miguel David Collado, amb els quals va tractar l’agenda i l’ordre del dia dels temes que s’abordaran durant la propera reunió iberoamericana de ministres de Turisme, que tindrà lloc a Santo Domingo, el pròxim mes de maig. Durant la trobada, ambdues delegacions van coincidir en la necessitat de donar continuïtat a les línies estratègiques de turisme i de desenvolupament sostenible per Iberoamèrica, i al pla iberoamericà de gastronomia i alimentació cap a l’Agenda 2030, que recollia la Declaració de l’anterior reunió celebrada a Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT