PUBLICITAT

FEDA incia el projecte de geotèrmia a Escaldes

  • La parapública adjudica per 91.000 euros els assajos hidrològics
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Pont de la Tosca d'Escaldes-Engordan Foto: ONA MORANTE

La parapública de FEDA ha iniciat el procés per tal d'aprofitar i utilitzar els recursos hidràulics generats a la parròquia d'Escaldes-Engordany. Tal i com va sortir publicar ahir el BOPA, i després que fos aprovat en Consell d'Adminstració de la parapública al passat desembre, s'han iniciat els estudis i treballs tècnics corresponents per tal de poder determinar la idoneïtat d'aquest projecte.

La iniciativa s'ha pogut tirar endavant després que el Comú d'Escaldes-Engordany donés el seu vistiplau en una reunió mantinguda entre les dues parts, sempre però que les extraccions que pugui realitzar la parapública no afectin o limitin les que realitza el Comú, i que destina al complex de Caldea (ara requerirà de més energia hidràulica a causa del seu procés d'ampliació) i a algunes zones residencials de la parròquia. L'aigua calenta a Escaldes brolla a uns 70 graus de temperatura.

Els estudis i assajos hidrològics a la perforació termal d'Escaldes, (a la zona del Pont de la Tosca) han estat adjudicats en mode de contractació directa per FEDA, i tenen un cost de 91.714 euros. Els estudis tindran una durada màxima de quatre mesos.

El projecte s'emmarca en la voluntat de la parapública de limitar les calefaccions elèctriques i de gasoil, així com de reduir la dependència energètica amb França i amb Espanya. Amb la geotèrmia FEDA vol realitzar una xarxa de calefacció urbana i distribuir-la, entre d'altres, a la nova zona del Clot d'Emprivat que s'ha d'urbanitzar pròximament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT