PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra comptarà amb quatre representants als Jocs de Pequín

Joan Verdú, Cande Moreno, Irineu Esteve i Carola Vila han sigut els escollits, tant en alpí com en fons

Per David Sansaloni

Una part de la delegació andorrana que marxarà a Pequín i assistents a la presentació d’ahir.
Una part de la delegació andorrana que marxarà a Pequín i assistents a la presentació d’ahir. | EL PERIÒDIC

La delegació andorrana comptarà, si no hi ha cap altre moviment, amb un total de quatre esportistes que representaran al país en els pròxims Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022. Joan Verdú i Cande Moreno en esquí alpí, i Irineu Esteve i Carola Vila en esquí de fons, seran els encarregats de portar el nom del país en la cita esportiva més important per als esports de neu i gel.


En la presentació, que va tenir lloc ahir a la seu d’Andbank, els encarregats de presentar, tant els competidors com l’equipament oficial que duran a la Xina, van ser el sotsdirector general de Banca País d’Andbank, Josep M. Cabanes; el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí; i el cap de missió, Jordi Orteu. Tanmateix, també van estar presents els esquiadors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Cande Moreno i Irineu Esteve, així com el president de l’entitat, Josep Pintat, i el gerent d’aquesta, Carles Visa.


Cabanes va ser el primer a prendre la paraula, i va voler «encoratjar als nostres esportistes, que de segur deixaran el nom d’Andorra ben amunt, com ja han fet darrerament en algunes competicions en les quals han recollit grans resultats». Per la seva banda, Martí va explicar que, a causa de la mala sort, «no podrem comptar amb esportistes com Maeva Estevez, que s’ha quedat ben a prop, però a sigut una altra víctima de la covid-19». Finalment, Orteu va exposar quin serà el full de ruta, i la delegació anirà a la Xina amb dos grups. «Primer viatjaran els esquiadors de fons, el pròxim dia 30 de gener, mentre que els d’alpí emprendran el viatge el dia 5 de febrer», va afirmar Orteu.


Pel que fa als protagonistes, Moreno podria sorprendre en competir en una disciplina d’eslàlom, el que s’allunyaria de la seva especialitat, la velocitat. No obstant això, la de la FAE va assegurar que «és una oportunitat per a fer un bon resultat als Jocs Olímpics, ja que hi ha molta gent que no la fa», mentre afegia que «sé que si esquiu al meu millor nivell estaré molt contenta, més enllà de qualsevol resultat o posició que assoleixi». D’altra banda, Esteve tindrà un calendari lleuger per a arribar en les millors condicions als Jocs, i va declarar que «una vegada estem allà [a Pequín] veurem com estem i, com sempre, serem autoexigents amb nosaltres mateixos».

 

Sense abanderat

A causa de la incompatibilitat del calendari, el president del COA va explicar que, en aquesta ocasió, «Andorra no comptarà amb un abanderat o abanderada, i serà una voluntària de l’organització, junt amb alguns membres de l’staff, qui portaran la bandera». «Primarem el descans dels nostres esportistes, ja que competeixen l’endemà», va dir Martí. D’igual manera, tot i que és molt improbable, podria donar-se el cas que s’afegís algun esportista andorrà si es donés el context adequat, que dependria d’altres federacions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT