PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els premis Esland als creadors de contingut deixen un guardó al país

L’‘streamer’ basc Ibai Llanos esdevé el gran guanyador, amb quatre premis del total de 17 entregats

Per Lídia López

Els guardonats durant la gala i el seu promotor, el creador resident TheGrefg.
Els guardonats durant la gala i el seu promotor, el creador resident TheGrefg. | Twitter / TheGrefg

La primera edició dels premis Esland (acrònim d’Espanya, l’Amèrica Llatina i Andorra) va reconèixer la tasca al llarg del darrer any dels millors creadors de contingut castellanoparlants a les plataformes digitals, principalment Twitch i YouTube. A través de 17 categories, el certamen organitzat sota la iniciativa de l’streamer resident TheGrefg, va posar en relleu aspectes com la cançó, el ball o el clip de l’any, el millor reporter, caster i jugador d’e-sports, el millor esdeveniment, i l’streamer revelació i de l’any, entre d’altres. Un seguit de reconeixement als quals només un creador residents al Principat va resultar guanyador.

L’andorrà Spursito estava nominat a la categoria de millor roleplayer gràcies a la seva interpretació del personatge Juan Demonio a la sèrie d’acció dins el joc de GTA VI, Marbella Vice. Tot i això, es va veure superat pel madrileny AgenteMaxo, qui va ser reconegut per la seva tasca en la mateixa sèrie interpretant a Xin Zhao. L’únic resident que va tenir sort va ser el youtuber Agustin51,que va rebre el premi al millor enuig de l’any. No van culminar les nominacions altres com Elmillor, en la categoria IRL –In Real Life, és a dir, persones que fan directe en el seu dia a dia, també fora de casa–, però que finalment es va endur Kidi. També optava a premi El Rubius, en concret a millor streamer de l’any 2021, guardó que va guanyar Ibai Llanos.

De fet, el basc va ser el gran guardonat de la nit, acumulant quatre premis en sis nominacions del total de 17 entregats en el  marc dels Esland. Així, Llanos va ser reconegut amb el premi gran, el de millor streamer, i també al de millor esdeveniment de l’any gràcies a la vetllada de boxa que va organitzar al maig de l’any passat i que va fer pujar al ring sis companys de plataforma –cal posar en relleu que altres dos actes organitzats per ell, com és el Mundial de Globus i les Campanades, estaven nominades–. A més, va rebre el premi a la millor cançó de l’any, El Cuarteto de Ibai, a la qual van posar música els també creadors de contingut Lucas Requena i ortoPilot, i va ser reconegut per protagonitzar el fail del 2021, per copsar la pantalla durant el petó entre Rosalía i Rauw Alejandro als 40 Music Awards.

La cerimònia es va allargar gairebé sis hores i es va emetre íntegrament al canal de Twitch de TheGrefg. Al tancament d’aquesta edició, el vídeo de l’acte acumulava 20 milions de visualitzacions, i a més, la retransmissió va tenir una mitjana de 640.000 espectadors i un pic d’1,1 milions de persones connectades simultàniament, esdevenint una de les més populars en la trajectòria a la plataforma del resident al Principat. La gala va tenir lloc al Palau de la Música de Barcelona, i en la cloenda de l’esdeveniment, TheGrefg va prometre a assistents i espectadors que si celebrava una segona edició, es faria en un país de Sud-amèrica. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT