PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació torna a les xifres prepandèmia durant aquest mes

Les restriccions a França afecta en l’arribada de turistes anglesos

Per Àlex Pont

Turistes en un hotel del país.
Turistes en un hotel del país. | Maricel Blanch

El director de l’UHA, Jordi Pujol, va informar que l’ocupació durant el darrer cap de setmana es va situar per sobre del 80%, la qual cosa col·loca el sector a uns nivells similars a abans de la pandèmia. A més a més, va destacar que durant la setmana també «es van registrar percentatges superiors al 60%, el què significa que la previsió pel que queda de mes i el febrer és optimista».

Tot plegat demostra, després d’haver finalitzat l’etapa nadalenca i experimentar una lleugera baixada respecte a la primera setmana de l’any, que el sector de l’hoteleria no s’ha vist greument afectat per la baixada d’afluència, ans al contrari, el país continua experimentant visites de turistes passades les festes. Els registres de l’últim cap de setmana no s’allunyen tant de les dades de la setmana posterior a Nadal i el dia de Reis, en què els hotels van arribar al 89% i al 87% d’ocupació respectivament. Tanmateix, els dubtes que sorgeixen des de la patronal recauen sobre la volatilitat de les reserves intersetmanals, «després del precedent del passat mes de desembre en què en alguns establiments les reserves van caure més d’un 15% en qüestió de pocs dies, tot i haver-se vist compensades per nous clients que les van substituir».

Pel que fa als turistes europeus, les restriccions de mobilitat i accessibilitat a França ocasionades per la greu incidència de la variant òmicron, han propiciat que el col·lectiu de visitants anglesos minvi de manera considerable, ja que, segons el director de l’UHA,  «normalment solen freqüentar el país durant la temporada d’hivern». A més a més, Pujol va indicar que «del nombre total de turistes anglesos que esperàvem des d’octubre, un 35% d’aquests no podrà venir a Andorra», de manera que «confiem que els vols xàrter als aeroports catalans propiciïn un nou contingent de turistes que salvin la temporada». De totes maneres, els trajectes a Espanya són més cars que els vols a França si el viatger prové del Regne Unit, la qual cosa «és un factor clau que desincentiva en gran manera les visites dels turistes britànics; tot i això, hem d’estar pendents de l’evolució del virus», va concloure Pujol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT