PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nit per a canviar

El MoraBanc torna a la competició europea amb la voluntad d’aconseguir una victòria que esfumi els fantasmes

Per David Sansaloni

Mario Nakic intenta frenar Stanton Kidd en una jugada del partit d’anada, a Krasnodar, davant el Lokomotiv.
Mario Nakic intenta frenar Stanton Kidd en una jugada del partit d’anada, a Krasnodar, davant el Lokomotiv. | Fedor Aebor - Lokomotiv

El MoraBanc afronta, després de gairebé un mes, una nova nit d’EuroCup. Els andorrans reben el Lokomotiv Kuban, un dels grans aspirants a endur-se aquesta competició, en un dels pitjors moments de la temporada. La covid-19, les lesions i altres contratemps han derivat en una mala dinàmica, sobretot reflectida a la Lliga Endesa, de l’equip del Principat, i buscaran a casa, on continuen invictes en aquest campionat, una espurna que encengui la llum per tornar al camí de les victòries.


En un dels grans partits d’aquest grup A, el MoraBanc (5-3) i el Lokomotiv (6-3) arriben a la trobada amb unes condicions (pel que fa a l’EuroCup) molt diferents. Codi Miller-Mcintyre (14,4 punts) encapçala la llista d’anotació del conjunt tricolor, seguit per Drew Crawford (11,3 punts) i Clevin Hannah (10,0 punts). D’altra banda, els de Krasnodar han perdut els seus tres últims enfrontaments i volen recuperar-se, però no podran comptar amb els homes grans, com son Johnathan Motley i Gregg Whittington. Així mateix, s’espera que Errick McCollum (22,8 punts) i Darius Thompson (11,4 punts) liderin el conjunt rus. 


Pel que fa a les estadístiques, el Lokomotiv compta amb un balanç favorable de 3-0 contra el MoraBanc en competicions europees, i ja en la primera jornada els russos es van imposar per 93-82 gràcies, en part, als 29 punts que va registrar Motley. Sobre aquesta pressió que tenen els andorrans avui dia, el tècnic assistent, Paco Vázquez, va ser clar i va admetre que l’equip passa per «un moment delicat. No és la mort, però necessitem que arribi una victòria, dues, per reforçar la confiança». Vázquez també va voler explicar que el que queda per fer és «treballar i continuar treballant», i va llençar un missatge cap a la directiva, staff tècnic, jugadors, aficionats i mitjans de comunicació, afirmant que en aquest moment «hem de remar tots en la mateixa direcció».


Des de l’inici de la temporada, des del vestidor s’esperava que la plantilla tardés una mica a acostumar-se els uns als altres, a causa de les nombroses incorporacions que van tenir lloc durant el mercat estival, i després amb l’arribada d’altres com Víctor Arteaga o Gal Mekel. Tanmateix, el temps va esgotant-se, però com a portaveu dels protagonistes, Vázquez va assenyalar que «hem de continuar confiant en la feina que estem fent, perquè això és el que ens ha portat fins on ens ha portat altres anys, amb diferents jugadors, però amb la mateixa filosofia». «Això sortirà, perquè tenim bons jugadors, bon vestidor, bon equip, i bons professionals, i si treballem bé els resultats acabaran acompanyant-nos», va finalitzar dient el tècnic.


Per part dels jugadors, Drew Crawford va ser qui va prendre la paraula, i sobre la trobada va declarar que «és un partit molt important, ja no sols perquè és l’EuroCup, sinó també per a tornar al camí de les victòries». Crawford, que ha tingut uns quants partits destacat, però del que s’espera que doni una passa més endavant, va recalcar que els jugadors «tenim confiança en nosaltres mateixos, ja que en alguns moments de la temporada ja s’ha vist l’equip que podem arribar a ser. Va haver una gran diferència entre el partit a Bilbao i el passat amb el Baskonia, i el que hem de fer és seguir durs, consistents, mostrar un bon bàsquet i finalment les victòries arribaran».


Els principals dubtes, pel que feia a aquest nou duel d’EuroCup, era si Moussa Diagne i Amine Noua podrien estar disponibles, i tots dos jugadors van poder entrenar amb el grup en la tarda d’ahir. No se sabrà si finalment Noua podrà estar sobre el parquet, mentre que Diagne, si no hi ha cap contratemps, no presenta cap dolència al maluc. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT