PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS controlarà la inversió de la taxa de tinença dels gossos

Des del partit asseguren que són coneixedors de cobraments a persones que n’estan exemptes

Per Laia Bautista

Els vocals del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, João de Melo i Marta Pujol, davant un dels pipicans que hi ha distribuïts per Andorra la Vella.
Els vocals del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, João de Melo i Marta Pujol, davant un dels pipicans que hi ha distribuïts per Andorra la Vella. | L.B.S.

El Partit Socialdemòcrata (PS) sol·licitarà als comuns on tenen representació que es realitzi un control de la inversió dels diners provinents de la taxa de tinença de gossos per garantir la seva aplicació en les instal·lacions per als animals. Així ho van comunicar ahir a la tarda els vocals, Marta Pujol i João de Melo, els quals van assegurar que la taxa «castiga a totes les persones que tenen gossos per l’incivisme d’uns quants» assenyalant que «hi ha molta gent que no té gos i que també embruta el carrer». Per això, Pujol va destacar que la taxa representa una «doble imposició», ja que existeix la taxa d’higiene.

«Els comuns on tenim presència controlarem que realment aquestes instal·lacions pels gossos estiguin impecables, però també que hi hagi nous equipaments», va anunciar Pujol. A més, va posar com a exemple els pipicans que hi ha dins dels aparcaments, els quals va considerar que tenen «pocs metres quadrats» i «no hi ha espai suficient perquè els gossos puguin córrer, passejar o jugar sense anar lligats». La vocal del PS també va insistir en el fet que la solució no és la taxa o el registre d’ADN caní, sinó que «s’han de fer altres polítiques més favorables per a les persones o famílies que conviuen amb animals de companyia».

Tanmateix, va aprofitar per recordar que segons «informacions que han aparegut pels mitjans de comunicació» i «dels quals hem tingut coneixement» des del Partit Socialdemòcrata «sabem que hi ha certes irregularitats o disfuncions a l’hora d’aplicar la taxa». Per aquest motiu, els vocals van recalcar que tenen «altres prioritats» com per exemple desenvolupar una taxa voluntària com la dels pisos buits, ja que van assegurar que, en el cas de la taxa de tinença de gossos, «s’aplica per defecte i directament sense comprovar primer les exempcions». Així mateix, van manifestar que «informar la ciutadania sobre l’objectiu d’aquesta taxa a través de campanyes de comunicació» és l’eina per evitar perjudicis als propietaris de mascotes que no han de pagar-la com són la gent gran, les persones discapacitades o les que han adoptat un animal. 

Vela demana sobre el Cap de Salut Mental

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela va entrar ahir una demanda d’informació a Sindicatura sobre el procés de selecció per a cobrir la plaça de Cap de l’àrea de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). La consellera ja va sol·licitar la informació anteriorment i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es va comprometre en seu parlamentària a entregar-la, tot i que aquest fet encara no s’ha produït. Per aquest motiu, Vela va insistir de nou en demanar tota la documentació relativa a aquest procés. El Partit Socialdemòcrata va presentar un total de 15 esmenes on també destaquen la creació del centre de Salut Mental.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT