Mijares torna amb una tercera plaça a Kronplatz

L’andorrana puja al podi a l’eslàlom dels Nacionals de Geòrgia amb 37 punts

Mijares (esquerra) en el podi de l’eslàlom a Kronplatz.
Mijares (esquerra) en el podi de l’eslàlom a Kronplatz. | FAE

L’estació italiana de Kronplatz va acollir ahir l’eslàlom dels Nacionals de Geòrgia, on l’esquiadora de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Carla Mijares va tornar a la competició, i ho va fer assolint la tercera posició i registrant 37.22 punts FIS. Mijares va pujar al podi amb un temps 1.23.22, a 0.63 de la vencedora, la italiana Vera Tschurtschenthaler, que s’ha imposat amb 1.22.5d’9, mentre que la segona classificada va ser la noruega Martine Fosmo Nyberg, a 0.44. Amb aquesta cursa, la de la FAE va obtenir 37.22 punts FIS, millorant els seus actuals 37.86 de l’actual llista. La pròxima cita de l’andorrana serà la doble Copa d’Europa d’eslàlom de Meiringen Hasliberg (Suïssa), el pròxim dimecres i dijous.

D’altra banda, en disciplina de velocitat va ser el torn per a Jordina Caminal i Jèssica Núñez, que competeixen a les curses FIS de descens de Santa Caterina Valfurva (Itàlia). Al primer entrenament oficial, Caminal va assolir la 35a posició, a 2.72, mentre que Núñez es va col·locar 57a, a 4.23. La corredora més ràpida va ser la italiana Vicky Bernardi, amb 1.06.42, i ara mateix els punts FIS en descens de les dues corredores tricolor són 92.83 i 106.67, respectivament.

La FAE enceta la Copa Ford

La Federació Andorrana d’Esquí va presentar ahir, juntament amb els esquí clubs del Principat, l’edició d’aquest any de la Copa Ford, un circuit sub-10 que es disputarà a totes les estacions d’Andorra des del mes de gener fins a l’abril. La primera cursa tindrà lloc el pròxim cap de setmana a Soldeu, amb el Trofeu Illa del dia 23. Aquesta Copa Ford preveu un circuit de cinc curses repartides al llarg de la temporada, i que passaran per totes les estacions del país, una per estació. El campionat serà per al club que sumi més punts, i a cada prova, a banda de donar punts, també es farà l’entrega dels premis als millors classificats de l’etapa. La peculiaritat de la Copa Ford és que no és una cursa en format individual (tot i que baixen d’un en un) sinó que és una cursa per equips. S’agafaran els 10 millors classificats de cada club, se sumaran els temps i es classifiquen per club.