PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El campionat del món de triatló d’hivern torna superant xifres

Sant Julià de Lòria i Naturland seran el focus d’atenció de l’esport de resistència des del 3 al 6 de febrer

Per David Sansaloni

Josep Majoral, Jordi Gallardo, i  Agustí Pérez, durant la presentació.
Josep Majoral, Jordi Gallardo, i Agustí Pérez, durant la presentació. | ANA / L. G.

Naturland acollirà del 3 al 6 de febrer, per segon any consecutiu, el World Triathlon Winter Championships, i per primera vegada el World Triathlon Winter Duathlon Championships. L’organització va anunciar que es preveu l’arribada de més de 250 atletes de 14 països, en una prova on els millors atletes d’aquesta disciplina competiran per aconseguir els títols mundials en les categories elit, sub-23 i júnior.

 
A la presentació, que va tenir lloc a Sant Julià, en el Centre Cultural i de Congressos Lauredià, van acudir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, i el director regional de the Ironman Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, i va ser el mateix Gallardo qui va declarar que «estem segurs que enguany el retorn econòmic per a la parròquia i el país encara serà més important» i és que l’organització preveu un retorn d’uns 390.000 euros. 


Naturland tornarà a acollir a la seva cota 2.000 una dura prova que exigeix el màxim dels atletes. «Penso que l’èxit de l’any passat, malgrat les difícils condicions a què ens va portar la pandèmia, ha estat el factor clau perquè la Unió Internacional de Triatló (ITU) hagi confiat novament en les nostres instal·lacions», va explicar Majoral. Tanmateix, Pérez va ser l’encarregat d’anunciar que «el Principat formarà part, a petició de la Unió Internacional de Triatló, del calendari de Copa del Món els pròxims dos anys».


Pel que fa a les jornades, aquestes presentaran un format renovat. El més destacable és que els atletes Elit, sub-23 i júnior completaran els vuit quilòmetres de cursa a peu, els 14 de BTT i els 12 d’esquí de fons realitzant cinc transicions, dues voltes de cada tram, el que significa que els competidors començaran amb una volta complerta al circuit, començant per la cursa a peu, per saltar després a la bicicleta i continuar amb l’esquí de fons. Una cop completada la primera volta deixaran l’esquí de fons per iniciar de nou el circuit amb la cursa a peu. L’altra novetat a destacar d’aquesta segona edició és el canvi en la cursa per relleus en equpis mixtes. Seguint les directius que aplica la World Triatlon des d’inicis d’aquest 2022, l’ordre de realització de les proves serà home-dona-home-dona. Els equips hauran de completar dues voltes al circuit d’1,1 quilòmetres de cursa a peu, de 2,2 quilòmetres de BTT i de 2.2 d’esquí de fons. 


D’igual manera, i tal com va recalcar Pérez, aquesta nova edició també comptarà amb la celebració, per primera vegada, del mundial de duatló d’hivern, que es durà a terme els dies 3 i 4 de febrer també a Naturland. El desenvolupament de la prova es podrà seguir en directe per Triathlon Live, la web de Ràdio i Televisó d’Andorra (RTVA) i a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, on s’instal·larà una pantalla gegant per seguir les competicions, fent que la parròquia també esdevingui un punt festiu. Finalment, a Naturland, s’han realitzat obres per facilitar l’accés dels espectadors a la zona de competiciñó, i així es pugui gaudir d’una experiència més completa. 

 

Les decles

 

Jordi Gallardo - Ministre de Presidència, Economia i Empresa

«Estem segurs que enguany el retorn econòmic per a la parròquia i el país encara serà més important»

 

Josep Majoral - Cònsol major de Sant Julià de Lòria

«L’èxit de l’any passat ha estat clau perquè la Unió Internacional hagi confiat novament en les nostres instal·lacions»

 

Agustí Pérez - Director regional de the Ironman Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal

«El Principat formarà part, a petició de la Unió Internacional, del calendari de Copa del Món els pròxims dos anys»

PUBLICITAT
PUBLICITAT