Massa càstig

El MoraBanc registra una nova derrota en un partit d’infart on van tenir una pilota per guanyar en l’últim segon

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta la cistella davant la defensa de Baldwin en el partit d’ahir al Poliesportiu. | acb Photo / Albert Martín

Massa càstig és el que va rebre el MoraBanc ahir al Poliesportiu. Els del Principat van registrar una nova derrota (la quarta consecutiva) a la Lliga Endesa en perdre davant el Bitci Baskonia per 78-79 en un partit d’infart, on els locals van tenir una última pilota per guanyar el partit, des del tir lliure, que finalment no va voler entrar.

Els tricolor tenien una nova oportunitat per refer-se, per deixar enrere les males sensacions dels últims partits, amb tres derrotes consecutives, i els andorrans van sortir millor que mai. Fins a 31 punts van registrar els homes d’Ibon Navarro en el primer quart (31-18), i és que la intensitat, tant ofensiva com defensiva va estar present en tot moment. Codi Miller-McIntyre com a director d’orquestra i Moussa Diagne des de la mitja distància van ser els més encertats sobre el parquet.
Al cap de dos minuts de començar, l’entrenador visitant, Neven Spahija, va haver de demanar el temps mort davant l’allau tricolor. «Com seguiu així us hauré de canviar a tots», va ser el que es va sentir des de la banqueta del conjunt basc, i és que el Baskonia era conscient que per a igualar el nivell proposat pels del Principat feia falta més del que estaven mostrant. Amb uns primers minuts frenètics, el MoraBanc va materialitzar el seu millor estat amb el 31-18 que reflectia el marcador, amb 12 punts de Miller-McIntyre i vuit de Diagne.

Ja en la represa, els locals van seguir prement, i Miller McIntyre va continuar fent el que millor se li dona: penetrar cap a la cistella i assistir als seus companys. Fins als 13 se’n va anar l’estatunidenc, deixant una màxima diferència (+15) favorable al MoraBanc. No obstant això, l’aparició de Baldwin va canviar radicalment el guió establert. El jugador del Baskonia va començar a fer punts per al seu equip, amb bones combinacions amb Granger i Fontecchio, fins a posar-se com a màxim anotador del duel (14 punts). Reaccionaven els bascs, minvant la diferència de 15 punts fins als quatre, fet que deixava el marcador 42-38 al descans. En aquest moment, l’equip va rendir homenatge a totes les entitats i organitzacions que estan lluitant en primera fila contra la pandèmia de la covid-19.

Amb el xiulet de l’àrbitre va donar inici el tercer quart, i va ser Crawford amb un triple qui va encetar aquest període, en el que Baskonia, d’igual manera, va aconseguir posar-se per davant en el marcador per primera vegada. Tan sols havien estat per davant a punts els bascs en la primera jugada del partit (2-3), però Morgan va aparèixer en el millor moment, quan l’equip més ho necessitava, aportant des de la línia dels 6,75 metres, establint un parcial de 5-0. Tanmateix, la bona defensa de Víctor Arteaga combinada amb la incidència de Miller-McIntyre en atac van provocar que el MoraBanc assolís un parcial favorable de 12-3 en un partit que es va tornar boig (65-62).

La diferència se situava en tan sols tres punts, i el nerviosisme d’ambdós conjunts va anar en augment a mesura que passaven els minuts. Els tricolor s’encomanaven a Miller-McIntyre (29 punts), mentre que el Baskonia tenia a Baldwin com a punta de llança (23 punts). En aquest darrer quart, Diagne va provocar l’esglai en el públic del Poliesportiu a causa d’un fort cop al maluc, que va ocasionar els crits de dolor del jugador. A partir de la meitat del període, cada jugada s’analitzava al mil·límetre, i la tensió va provocar també nombroses pèrdues dels dos equips. Crawford ho va intentar amb un triple, sense sort, i la cistella posterior de Baldwin semblava que posava el punt final a la trobada. No obstant això, amb dos segons per davant, el MoraBanc va gaudir d’una última ocasió, que miraculosament va deixar Nacho Llovet sol en la línia del tir lliure. Una cistella hauria suposat la victòria tricolor, però la pilota, malauradament, no va voler entrar.

Les claus

Intensitat: Els primers minuts del MoraBanc van ser per a emmarcar, amb un gran Miller-McIntyre com a director d’orquestra.

Individualitat: Baldwin va començar a fer estralls a partir del segon quart i va ser clau perquè el Baskonia s’endugués la victòria final.

Aportació: Tan sols Miller-McIntyre i Hannah van registrar més de 10 punts, sent l’estatunidenc el més incisiu i regular.

Final: Els tricolor van gaudir d’una última oportunitat motl clara per endur-se el partit, però la sort no els va acompanyar.

El vestidor

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«És una derrota de les que fan mal»

Ibon Navarro va ser molt clar: «Aquesta és una derrota de les que fan mal». El tècnic va valorar positivament la feina feta per l’equip durant tot el partit, però «hem tingut algun balanç defensiu en els que hem perdut la concentració després de fer un bon atac i no hem sabut parar a aquests jugadors oberts que ens han castigat des de la línia del triple». Navarro va acabar elogiant la qualitat del Baskonia, això com les individualitats de Baldwin.