PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bonnet i Alexandersson s’adjudiquen la Vertical Race

L’andorrà Oriol Olm tanca la jornada amb una 7a posició en la categoria sub-20

Per El Periòdic

Dues corredores s’abracen en finalitzar la Vertical d’ahir.
Dues corredores s’abracen en finalitzar la Vertical d’ahir. | Vallnord-Pal Arinsal

La Comapedrosa Andorra 2022 va finalitzar la seva 11a edició amb la tradicional cursa Vertical Race. El suïs Rémi Bonnet, guanyador també en la passada edició, i la sueca Tove Alexandersson van ser els grans protagonistes de la prova en categoria sènior masculí i femení respectivament, mentre que Thomas Bussard i Grace Staberg es van imposatr en categories sub-20 masculí i femení. Pel que fa a la categoria sub-23, Paul Verbnjak i Samantha Bertolina van ser els guanyadors, i cal fer menció especial a la gran actuació de l’andorrà Oriol Olm, que va aconseguir una molt bona 7a posició, tancant una Copa del Món amb molt bons resultats.


A Bonnet el van acompanyar en el podi sènior masculí l’italià Robert Antonioli, que amb un bon esprint final va registrar un temps de 27.11.3, mentre que el tercer esglaó  va ser per a l’americà Cameron Smith, que va aconseguir un temps de 27.11.5 en una cursa molt renyida per tots els participants, ja que la resta van arribar amb alguns segons de diferència. Andorra va tenir presència en aquesta categoria amb Marcel Prat, que va registrar un temps de 32.06.1, i David Pérez, que va fer un temps de 33.49.5.


Pel que fa al podi sènior femení, la francesa Axelle Gachet-Mollaret va creuar la meta just darrere d’Alexandersson, amb un temps de 32.18.9. Finalment la tercera posició va ser per a Emily Harrop (32.27.7), que amb una forta empemta a la recta final va superar a l’austríaca Sarah Dreier. L’andorrana, Andrea Sinfreu va aconseguir un temps final de 43.31.3, sent la primera vegada que competia aquesta prova en categoria sènior.


Durant el balanç del cap de setmana, el primer en prendre la paraula va ser el manager general de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF), Roberto Cavallo, que va assegurar estar «molt satisfets, i esperem poder tornar a acollir una nova edició l’any que ve i durant molts més anys». Per la seva part, la cònsol menor del Comú de la Massana, Eva Sansa, va declarar que «la feina realitzada per l’equip organitzatiu ha sigut excel·lent i els comentaris que hem rebut són molt positius», mentre que el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Patrick Frases, va explicar que «hem gaudit de la presència de 15 països en aquesta Copa del Món, i amb un total d’uns 130 participants». Finalment, el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, va ser molt clar, i va acabar especificant que «l’objectiu és ser la millor Copa del Món d’Esquí de Muntanya, i aquesta edició, sens dubte, serà una d’elles». 

 

Les decles

 

Eva Sansa - Cònsol menor de la Massana

«La feina realitzada per l’equip organitzatiu ha sigut excel·lent i els comentaris que hem rebut són molt positius»

 

Roberto Cavallo - Manager general ISMF

«Estem molt satisfets, i esperem poder tornar a acollir una nova edició l’any que ve i durant molts més anys»

 

Patrick Frases - President de la FAM

«Hem gaudit de la presència de 15 països en aquesta Copa del Món, i amb un total d’uns 130 participants»

 

Josep Marticella - Director general de Vallnord-Pal Arinsal

«L’objectiu és ser la millor Copa del Món d’Esquí de Muntanya, i aquesta edició, sens dubte, serà una d’elles»

PUBLICITAT
PUBLICITAT