PUBLICITAT

Villarejo, disposat a aportar informació a la Batllia

L’expolicia espanyol facilitaria dades a la causa impulsada per l’IDHA

Per El Periòdic

Una sala de la Seu de la Justícia.
Una sala de la Seu de la Justícia.

L’excomissari de policia espanyol José Manuel Villarejo, que durant aquests últims dies està declarant  a Espanya per diferents casos, estaria disposat a declarar en el marc de la causa sobre les presumptes amenaces i coaccions que l’anomenada policia patriòtica espanyola hauria proferit contra els màxims responsables de Banca Privada d’Andorra (BPA). Així ho van explicar ahir fonts relacionades amb els impulsors de la querella que va presentar l’Institut de Drets Humans d’Andorra, la representació lletrada del qual ha comunicat a la Batllia, a través d’un escrit, aquesta possibilitat. 
L’IDHA i l’entitat catalana de juristes Drets van  ampliar la querella que van presentar el 23 de maig del 2017 contra quatre policies espanyols que presumptament van pressionar alts càrrecs de BPA per tal d’aconseguir les dades bancàries d’Artur Mas, Oriol Junqueras i els Pujol amb l’objectiu d’atacar l’independentisme i la van fer extensible a l’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, i els exministres d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i d’Interior, Jorge Fernández Díaz.
Les mateixes fonts van indicar que la causa està avançant en la seva instrucció a la Batllia i que la batlle andorrana que s’hi encarrega pot tramitar en breu les comissions rogatòries correponents, que comunicarien als esmentats càrrecs polítics espanyols que són querellats. Villarejo ja va prestar declaració el 19 de març del 2019 com a testimoni. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT