PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor Ricard Bofill, l’arquitecte del Santuari de Meritxell

L’artista contemporani va perdre la vida ahir a l’edat de 82 anys

Per El Periòdic

L’arquitecte català Ricard Bofill.
L’arquitecte català Ricard Bofill. | El Periòdic

L’arquitecte català que va dissenyar el Santuari de Meritxell, Ricard Bofill, va morir ahir a l’edat de 82 anys. Des de diverses plataformes va fer-se ressò de la seva mort, com per exemple, des del compte de Twitter de Museus d’Andorra, el qual va posar en relleu que «la seva empremta perdurarà a Andorra en el Santuari de Meritxell, una obra eclèctica que no deixa indiferent».

Al seu condol va sumar-s’hi el Govern d’Andorra que van agrair «el llegat material que ha deixat a Andorra amb la Basílica Santuari de Nostra Senyora de Meritxell», que es va inaugurar l’any 1976. A més, van afegir que segons paraules del mateix Bofill «la decisió teòrica de reprendre la tradició històrica de l’imaginari romànic amb l’aplicació de tècniques modernes de construcció i disseny, es va basar, també, en el fet que el projecte havia d’anar més enllà del seu programa», per aquest motiu des del Govern van puntualitzar, amb una darrera piulada, que «actualment, Meritxell s’erigeix com un dels exponents més representatius de l’arquitectura d’Andorra del final del segle XX. Els seus volums arquitectònics són indissociables del nostre paisatge cultural».

D’altra banda, des de EL PERIÒDIC hem recuperat parts de la darrera entrevista que se li va fer a Bofill per a l’Especial de Meritxell de l’any 2020, en la que l’arquitecte català definia al Santuari de Meritxell com «un edifici únic» amb «una església» i «un esperit molt místic, que facilita la meditació». En la mateixa entrevista, Bofill va manifestar que li agradava «molt» passejar per dins de l’edifici religiós andorrà, perquè, des del seu punt de vista, «la seva austeritat ajuda a pensar i a fer un exercici d’interiorització».

Cal destacar que l’arquitecte català ha fet més de 1.000 projectes a més de 30 països diferents de les quals el Santuari de Meritxell és una de les obres més conegudes arreu del món. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT