PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esteve torna al podi sent tercer a l’eslàlom de Val Palot

Àlex Rius també entra dintre del top5 en la mateixa prova a la pista italiana

Per El Periòdic

Esteve (dreta) en el darrer podi aconseguit a Kronplatz.
Esteve (dreta) en el darrer podi aconseguit a Kronplatz. | FAE

L’eslàlom FIS de Val Palot, a Itàlia, va significar una nova jornada per emmarcar per a l’esquí andorrà. Àxel Esteve va tornar a pujar al podi, sent tercer, mentre que Àlex Rius va ser cinquè, i amb aquest resultat els dos esquiadors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) segueixen millorant els seus punts FIS.


De fet, la d’ahir va ser la millor carrera de Rius fins a la data, marcant el 15è millor crono en la primera mànega, i guanyant la segona. Al final, l’esquiador va assolir la cinquena plaça amb 1.16.17, a 0.52 del vencedor, l’italià Pietro Canzio (1.15.65) i, fonamentalment, amb 28.02 punts FIS, que milloren els seus actuals 29.73. 


Per la seva part, Esteve, que si bé ja havia confirmat en les dues últimes curses aquesta millora, ahir va marcar 26.86. En l’última llista publicada per la FIS, el de la FAE en suma 32.27, els quals baixaran gràcies a la darrera xifra i als 26.01 de l’últim eslàlom de Kronplatz. Pel que fa a la cursa, Esteve va aconseguir la tercera plaça gràcies a un temps d’1.16.05, a 0.40 del guanyador, mentre que el segon en el podi va ser l’italià Hans Vaccari, a 0.13 de Canzio.


«Estic molt content, especialment perquè hem fet una molt bona feina d’equip, tant l’Àlex [Rius] com jo», va declarar Esteve una vegada finalitzada la jornada, mentre afegia que «hem pogut consolidar l’esquí que estem mostrant als entrenaments i materialitzar-lo a les curses». Tanmateix, Rius va assenyalar que «en la primera mànega he sortit una mica adormit, però he fet una molt bona segona i he pogut registrar el meu millor resultat de sempre». 

 

Les decles

 

Àxel Esteve - Esquiador

«Estic molt content, especialment perquè hem fet una molt bona feina d’equip, tant l’Àlex [Rius] com jo»

PUBLICITAT
PUBLICITAT