PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Oportunitat per tornar

El MoraBanc rep el Bitci Baskonia amb la voluntat de reprendre la senda de la victòria i remuntar la situació

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta la jugada d'atac davant la defensa de Masiulis en el darrer partit de Lliga Endesa contra el Surne Bilbao Basket.
Miller-McIntyre intenta la jugada d'atac davant la defensa de Masiulis en el darrer partit de Lliga Endesa contra el Surne Bilbao Basket. | acb Photo / E. Del Fresno

La Lliga Endesa torna al Poliesportiu demà en una nova jornada, la 18a (tenint en compte que encara queden partits ajornats), on el MoraBanc rep el Bitci Baskonia. Els homes d’Ibon Navarro gaudiran d’una nova oportunitat per a alçar el cap a la competició domèstica, on no vencen des de fa més d’un mes (contra Monbus Obradoiro per 86-73) i en la que registren tres derrotes consecutives.


L’actuació dels tricolor, que ja estava sent discreta a la lliga, s’ha vist agreujada per les lesions, que han acompanyat l’equip setmana rere setmana i, en els últims mesos, els nombrosos casos de covid-19. El conjunt del Principat se situa 16è en la classificació general, tan sols per sobre de l’Hereda San Pablo Burgos i del Coosur Reial Betis, i el diumenge es veuran les cares amb el Baskonia, que és actualment 9è a la taula.


La bona notícia per al MoraBanc és que dels 10 homes que van viatjar a Bilbao la setmana passada se n’afegirà algun més a aquesta cita. Conor Morgan tornarà a la convocatòria, mentre que Gal Mekel serà dubte fins a última hora a causa d’unes molèsties físiques. D’altra banda, Amine Noua continua recuperant-se de la covid-19 i va agafant a poc a poc ritme de competició. De la resta, a priori, llevat dels lesionats David Jelínek i Tyson Pérez, estaran tots disponibles per a Ibon Navarro, i de nou l’equip haurà d’encomanar-se al seu joc col·lectiu per imposar-se als bascs, i sobretot a les actuacions individuals d’homes com Clevin Hannah o Codi Miller-McIntyre.


No obstant això, les estadístiques no juguen a favor dels tricolor. Del total de 22 vegades que s’han vist les cares ambdós conjunts, el MoraBanc ha aconseguit la victòria en set ocasions, mentre que la resta, 15, han estat a favor del Baskonia. Dels darrers 10 partits, els homes dirigits per Neven Spahija han sortit vencedors en set, sent aquesta mateixa temporada l’última alegria per a aquests, el passat novembre (83-77). D’altra banda, el MoraBanc tan sols ha cedit a casa en tres ocasions en el que portem de campanya, i a favor compta amb la situació complicada per la qual passen els seus rivals, també afectats per un fort brot de covid-19 i que han començat amb els entrenaments grupals aquesta mateixa setmana.


Si es parla de xifres, el Baskonia es mostra superior, en aquest moment, als andorrans, però aquests, amb el caliu de casa que sembla ser un extra, intentaran donar-li la volta a la situació i tornar de nou al camí de la victòria. En les pitjors situacions és quan més fort s’ha vist al conjunt del Principat, tal com ja va passar la darrera temporada i com espera també l’aficionat. 

 

L'1 vs 1

 

Clevin Hannah

Minuts: 23.11
Punts: 13,5
Rebots: 1,5
Assist.: 3,2
Val.: 12,9

 

Rokas Giedraitis

Minuts: 29.10
Punts: 12,2
Rebots: 4,6
Assist.: 1,6
Val.: 14,3

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT