PUBLICITAT

El Pas lluirà una gran escultura de neu feta per professionals andorrans

"Aquesta activitat és un atractiu pels visitats al Pas de la Casa", afirma el comú

Per El Periòdic

a figura que es va dur a terme la passada edició, el 2020, del concurs d'escultures de neu.
a figura que es va dur a terme la passada edició, el 2020, del concurs d'escultures de neu. | COMÚ D\'ENCAMP

El Pas de la Casa acollirà, durant tres dies, la creació d'una gran escultura de neu a la plaça de l'Església en el marc del clàssic concurs que es realitzava abans de la irrupció de la pandèmia i que aquest exercici, tot i que no s'ha hagut de suspendre com en el passat, s'ha adaptat a les necessitats de la crisi sanitària per la impossibilitat de congregar els artistes de procedència internacional. La iniciativa, que es va engegar el 1997, encara que alguns anys no s'ha pogut celebrar, suposa una trobada de referència anual a la vila encampadana i, si s'hagués pogut dur a terme en el format tradicional, aquesta seria la seva divuitena edició.

"Aquesta activitat és un atractiu pels visitats al Pas de la Casa" per això, "l'objectiu del comú és reprendre el concurs tan aviat com la situació sanitària ho permeti i mentrestant l'adaptem com a exhibició amb artistes del país", ha indicat el conseller de Cultura d'Encamp, David Cruz. Des de la corporació s'ha redissenyat l'esdeveniment de manera que es realitzarà una demostració durant tres dies al bell mig de la plaça de l'Església i que clourà amb la creació d'una gran figura de neu, esculpida per part de tres escultors andorrans.

Els treballs per modelar el gran bloc de neu començaran divendres 28 de gener al matí i s'allargaran durant tot el cap de setmana. Així doncs, residents i turistes podran gaudir del procés de modelatge al llarg dels tres dies i, diumenge 30 al migdia, l'obra ja estarà finalitzada.

L'obra escollida: una sorpresa per al visitant i un repte pels artistes

Itziar Bádenas, Arnau Pérez-Orobitg i Emma Regada seran els escultors encarregats de dur a terme la figura de caràcter efímer. Segons informen des de la corporació, tots tenen experiència prèvia, ja que anteriorment han participat en el concurs d'escultures de neu, i han obtingut algun dels premis de les darreres edicions.

Els tres artistes s'han marcat com un repte important l'execució d'aquesta obra, per la seva dificultat tècnica davant del material i la climatologia. Tot i que la versió final de l'obra serà un dels secrets que s'anirà desvetllant al llarg del cap de setmana, Cruz ha avançat que "el tema que s'ha escollit està relacionat amb el mar", i s'ha seleccionat, justament, per "l'elevat grau de dificultat i el nivell de detall que s'haurà de reproduir en l'escultura".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT