PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cultura amplia el suport a la creació amb Faber

El ministeri ha obert una convocatoria per fer una estada a Olot

Per El Periòdic

Un moment de la roda de premsa d’ahir al matí.
Un moment de la roda de premsa d’ahir al matí. | SFGA/JAViladot

El Departament de Promoció Cultural del Ministeri de Cultura i Esports va presentar ahir al matí diverses iniciatives per seguir motivant els projectes de creació artística al país i incentivar les sinergies entre els diversos actors implicats del sector. Així, s’ha presentat el calendari d’artistes internacionals que acollirà la residència Faber Andorra aquest 2022, s’ha obert la convocatòria especial per a creadors i investigadors d’Andorra que vulguin fer estada a la Faber d’Olot, i també s’ha reprès la reobertura als artistes del país perquè puguin utilitzar els Tallers d’art ubicats a la Massana. 

Tal com va explicar la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, durant la roda de premsa per presentar les diverses novetats, la voluntat és «donar el màxim d’eines possibles als artistes del país perquè puguin desenvolupar el seu talent». La compareixença també va comptar amb la participació de la responsable de Faber Andorra, Meritxell Blanco, i amb la responsable de creació de l’Institut Ramon Llull, Maria Lladó.

Durant el 2022 faran estada a la residència Faber Andorra, ubicada a la Massana, un total de 10 creadors de l’àmbit de la cultura. Blanco va recordar que les instal·lacions permeten acollir creadors i professionals de diversos àmbits –des d’escriptors a científics, passant per traductors i musicòlegs– que volen aprofitar l’oportunitat i la infraestructura per desenvolupar el seu projecte. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT