PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Il·lusió i ganes

Els representants de la FAM estan preparats per afrontar la prova ‘de casa’ inclosa en el circuit de Copa del Món

Per David Sansaloni

Part de l’equip nacional, en la presentació a Grau Roig el passat desembre.
Part de l’equip nacional, en la presentació a Grau Roig el passat desembre. | FAM

L’equip de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), tècnics, staff i corredors, ja estan preparats per afrontar aquest cap de setmana la Comapedrosa World Cup. Un cop més, Andorra es convertirà en l’epicentre mundial de l’esquí de muntanya en acollir la segona parada del calendari internacional de l’ISMF d’aquesta temporada. En aquesta 12a edició es disputaran dues proves: la Individual Race (dissabte) amb sortida i arribada al Xalet Igloo d’Arinsal i amb pujades i baixades pel Parc Natural de les Valls del Comapedrosa; i la Vertical Race (diumenge), en el circuit habitual per la pista de les Marrades i amb arribada al Xalet Igloo.


La federació estarà representada per vuit dels nou atletes de l’equip nacional 2021-2022, sent David Albós, David Pérez, Sergi Casabella i Andrea Sinfreu els corredors que estaran en la sortida d’amdues proves en categoria sènior, mentre que Gerber Martín competirà en la prova de dissabte, i Marcel Prat i Adrià Bartumeu en la del diumenge. Pel que fa a la categoria sub-20, Oriol Olm, serà el representant tricolor, que també disputarà ambdues curses.


Al capdavant de l’expedició, la FAM comptarà amb els tècnics Xavier Capdevila i Guillem Campeny, i aquest últim va ser qui va explicar, en declaracions a EL PERIÒDIC, que «avui [ahir], hem estat veient una mica el recorregut, ja que fins a l’últim dia tens aquesta incertesa de si es podran fer tots els traçats o no. La meteorologia és bona, diumenge tindrem sol, i l’únic hàndicap és que no es podrà pujar fins al cim del Compadrosa». Campeny també va voler recalcar la importància de la cita, i és que «continuem formant part del circuit de Copa del Món, i els millors corredors estaran aquest cap de setmana a Andorra», mentre afegia que «l’equip està molt motivat. Córrer a casa sempre és un al·licient, i que et fa treure el millor de tu mateix».


L’esquí de muntanya andorrà es troba en plena transició, tenint en compte que corredors sèniors com Xavier Areny o Carles Serra van abandonar l’equip nacional, que ara compta amb un total quatre corredors sèniors, quatre sub-23 i un sub-20. «Els més joves estan treballant per a aconseguir aquest nivell de Copa del Món, però encara queda molta feina per fer», va dir Campeny.

 

Sebastià, ‘out’ per covid-19

La que no podrà estar present en aquesta cita és Laia Sebastià. «Sortir del covid-19, que ha passat amb símptomes, i al dia següent anar a fer una Copa del Món, és impensable», va dir el tècnic, mentre afegia que «hauria pogut assolir un gran resultat, ja que portava molt de temps preparant-se, i psicològicament molt dur. No obstant això, ella sap que la temporada és llarga, queden moltes curses, i ara és moment de fer una recuperació progressiva i de segur que d’aquí a algunes setmanes estarà al 100%». 

 

Els representants

1. David Albós (Individual -Vertical) 
2. David Pérez (Individual -Vertical)
3. Sergi Casabella (Individual -Vertical)
4. Andrea Sinfreu (Individual -Vertical)

5. Oriol Olm (Individual -Vertical) 
6. Gerber Martín (Individual)
7. Marcel Prat (Vertical)
8. Adrià Bartumeu (Vertical)

 

Les decles

 

Guillem Campeny - Tècnic de la FAM

 

«Continuem formant part del circuit de Copa del Món, i els millors corredors estaran aquest cap de setmana a Andorra»

«L’equip està molt motivat. Córrer a casa sempre és un al·licient, i que et fa treure el millor de tu mateix»

 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT