PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una trentena de docents s’afegeixen a la vaga del Lycée

Dels manifestants, un 25% són professors mentre que un 55% són personal de ‘les vies scolaires’

Per Laia Bautista

La façana del Lycée Comte de Foix.
La façana del Lycée Comte de Foix. | Maricel Blanch

La vaga del professorat francès que va tenir lloc ahir al Lycée Comte de Foix va aplegar un total de 29 docents dels 110 que disposen en cartera, segons va informar el Delegat de l’Ensenyament Francès a Andorra, Denis Dekerle. A més, va afegir que dels adherits un 25% van ser professors mentre que un 55% van ser personal de les vies scolaires. 

Dekerle va fer saber a EL PERIÒDIC que la vaga és una «denúncia del personal davant la gestió de la covid per part del govern francès, que ha provocat una enorme sobrecàrrega de treball als professionals de l’educació», assegurant que des del govern francès «no s’han valorat els esforços dels professors». El sentiment de desvaloració i manca de reconeixement dels professors francesos, s’ha sumat a la manca de recursos, materials i humans, per fer front la situació sanitària que des de principi de la pandèmia consideren que escasseja en el seu sector.

Pel que fa a la situació a França, des del Syndicat National des Enseignements de Seconde degré de la Fédération Syndicale Unitaire (Snes-FSU), van informar que un 62% de la comunitat educativa dels collèges i lycées va participar en la vaga que va tenir lloc al país gal. Pel que fa al personal de les vies scolaires, la participació va ser de fins al 80%. El comunicat del Snes-FSU va deixar clar que la intenció per la qual van realitzar la vaga d’ahir parteix  del descontentament dels educadors donat el menyspreu que reben des de fa mesos per part del govern francès i del Ministre de l’Éducation, Jean-Michel Blanquer. A més, des del sindicat van detallar que l’executiu ha fet molt poques coses per assegurar els collèges i els lycées i per protegir el personal i els estudiants, per exemple van destacar l’absència de plans per la ventilació de les aules, la manca de substituts, l’ús de mascaretes de tela durant 20 mesos, autotests que alguns arriben caducats, entre d’altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT