PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor un home de 90 anys ingressat a l’hospital i eleva les víctimes a 142

Salut detecta 428 nous positius i suma 76 aules en vigilància

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’una sanitària preparant dosis de la vacuna a la plaça de braus.
Imatge d’arxiu d’una sanitària preparant dosis de la vacuna a la plaça de braus. | Twitter / SAAS

El coronavirus s’ha cobrat una nova víctima al Principat. Segons ha informat el Govern, un home de 90 anys que estava ingressat a l’àrea de planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per la covid-19 va traspassar les darreres hores, esdevenint la defunció 142 del país per la malaltia. I en la mateixa jornada, el Ministeri de Salut ha confirmat la positivitat de 428 persones més –d’un total de 29.327–, xifra que ha tornat a engreixar el nombre de casos actius. En concret, es comptabilitzen 5.478 actius –114 més que el dimecres–, dels quals 22 resten ingressats al centre hospitalari –tres menys que ahir–. Nou d’aquests reben tractament a planta i 13 es troben a l’UCI, dels quals nou sota ventilació mecànica.

Sobre la població escolar, el Govern puntualitza que ha crescut l’afectació entre les aules. Així,  es comptabilitzen 76 aules en vigilància activa –una de total i 75 de parcial–, 32 més que la jornada passada. I pel que fa a la campanya de vacunació, l'actualització epidemiològica ha posar de manifest que durant el dimecres es van inocular 1.264 dosis, de les quals 1.144 van ser terceres dosis. Així, a Andorra s’han administrat un total de 145.042 vacunes –57.671 primeres dosis, 56.809 segones i 30.562 terceres–. En darrera instància, el Govern ha confirmat l’alta de 313 persones les darreres 24 hores, que eleven el total a 23.707.

Antígens a tres euros

A Espanya, la Comissió Interministerial de Preus del Medicament, on hi formen part el govern espanyol i les comunitats autònomes, ha decidit  fixar un topall en el preu dels tests d’antígens a 2,94 euros. Aquesta limitació surt publicada demà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i entra en vigor dissabte. La decisió arriba després que diverses associacions de consumidors denunciessin una especulació del preu d’aquests productes, que davant de la manca d’estoc durant les festes de Nadal, van patir augments desmesurats. Així, es va passar d’entre els tres i els cinc euros la unitat a l’estiu, fins als 15 euros.

En qualsevol cas, els tests d’antígens s’hauran de continuar adquirint únicament a les farmàcies, ja que la comissió va descartar-ne la liberalització per tal que es poguessin trobar en supermercats, com passa en altres països d’Europa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT