PUBLICITAT

La partida per a subvencions culturals es manté en 180.000 €

El ministeri té en compte les propostes de millora del mateix sector

Per El Periòdic

a ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ahir en la roda de premsa.
a ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ahir en la roda de premsa. | SFGA/CESTEVE

El Govern va aprovar ahir, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la convocatòria per a la concessió de subvencions culturals per a l’any 2022. La voluntat de les diverses línies d’ajuts que es posen a l’abast dels diferents agents cultura és la d’impulsar les associacions, les entitats i les empreses dels sectors que desitgin portar a terme projectes o activitats en el seu àmbit d’actuació al llarg d’enguany. «Mantenim la dotació pressupostària respecte l’any passat i adaptem algunes de les bases tenint en comptes les diverses propostes de millora del mateix sector», va destacar Riva.
D’aquesta manera, la dotació pressupostària prevista per enguany és de 180.000euros, el que representa mantenir l’increment establert l’any 2021, quan es va augmentar el 20% del pressupost respecte el 2020. Seguint la línia dels anys anteriors, les bases per enguany s’agrupen per modalitats per a cada àmbit i estableixen els criteris de valoració i avaluació per a l’atorgament.
La convocatòria inclou la concessió de subvencions per a projectes en l’àmbit de les arts escèniques i la música; en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals; per a la divulgació cultural i activitats culturals relacionades amb la cultura popular i
tradicional; per a la concessió de subvencions per a projectes editorials; per a activitats literàries i ajuts a la creació i per a projectes de difusió cultural dels mitjans de comunicació privats. 
Tal com va explicar Riva, es reprèn la nova línia d’ajuts destinada als mitjans de comunicació privats que es va iniciar l’any passat i es manté suspesa la subvenció per a la promoció exterior a causa de la pandèmia de la COVID-19. Com a principals novetats, les subvencions d’enguany recullen algunes propostes de millora que han fet els diversos sectors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT