PUBLICITAT

La Massana aprofita Sant Antoni per promocionar els restaurants

El Comú d’Andorra la Vella anul·la l’escudellada davant la situació sanitària actual

Per El Periòdic

A la Massana l’escudella es podrà menjar al mateix restaurant o a casa.
A la Massana l’escudella es podrà menjar al mateix restaurant o a casa. | COMÚ DE LA MASSANA

El Comú de la Massana ha organitzat una nova campanya per promocionar els restaurants de la parròquia per celebrar la festivitat de Sant Antoni. La idea de traslladar l’escudellada als restaurants va sorgir l’any passat. Tant el comú com la Confraria d’Escudellaires coincideixen en què l’escudellada és una festa popular i que amb les condicions sanitàries actuals és impossible celebrar-la. «Un dels al·licients de la nostra escudella és que l’elabora la Confraria d’Escudellaires amb un grup de voluntaris i això no és possible amb les mesures actuals. Però igualment volem mantenir viva la tradició de menjar escudella per la festivitat del nostre patró», assegura el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné.
Per això, es va decidir canviar de fórmula i apostar per la promoció dels restaurants massanencs. «La primera campanya va tenir una gran acceptació i esperem que aquest any tothom s’animi a provar l’escudella dels nostres restaurants», afirma el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà. La campanya anirà de dissabte, 15 de gener, a dilluns, 17 de gener, dia de sant Antoni, tot i que alguns restaurants l’allargaran durant tota la setmana. Participen a l’acció 14 restaurants: Borda Raubert, Bonet, Don Piacere, Borda Eulari, Lydia, Molí dels Fanals, Carroi-Abba Xalet Suites Hotel, Toc-Anyós Park, Pla de la Cot, Coll de la Botella, Expresso, Rústic, The Terrace i bar Ivan.
A més de menjar l’escudella al restaurant, també hi ha la possibilitat d’endur-se l’escudella a casa. Per optimitzar el servei, es demana fer reserva prèvia.  Presentant el tiquet a l’Oficina de Turisme, per cada dues escudelles, es lliurarà un plat de Sant Antoni de regal. 
Per la seva banda, la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella i el Comú d’Andorra la Vella han acordat, davant la situació sanitària actual, suspendre novament la celebració de l’escudella de Sant Antoni, prevista per al proper dilluns 17 de gener. La mesura es va prendre aquest dimarts en una reunió de la confraria, en què es va decidir, per evitar contagis, no dur a terme la celebració popular ni els preparatius previs que implica. També, perquè s’entén que la impossibilitat de dur a terme el dinar multitudinari a la plaça Guillemó i haver-lo de substituir per un acte d’entrega de l’escudella als ciutadans feia perdre l’essència de la celebració popular. Amb tot, la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella i el comú, organitzadors de l’esdeveniment, han decidit posar a la venda igualment el plat commemoratiu pensant, sobretot, en tots aquells ciutadans que any rere any col·leccionen els plats d’aquesta diada tan arrelada a la capital. El recipient de fang es dedica aquest any al 55è aniversari de l’agermanament entre Andorra la Vella i Valls. És per això que la imatge que apareix al plat és la de la Torre dels Russos, un dels exemples de l’arquitectura de granit al país, que s’aixeca al poble de Santa Coloma i que és obra de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell. D’aquesta manera, a partir del proper dilluns, 17 de gener, es posaran a la venda 1.200 unitats dels plats a un preu de set euros, que es podran adquirir a les oficines del Centre cultural La Llacuna de dilluns a divendres entre les 08.00 i les 15.00 hores. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT