PUBLICITAT

El Govern acusa Nomen de tenir deliris anunciant un apocalipsi europeu

  • L'Executiu critica ApC per"malmetre de forma injustificada la imatge del país"
  • El Govern espera el requeriment de la Sindicatura per actuar en relació al Reglament de pròrroga pressupostària
26012011_bartolome
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: JOSE BLANCO
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, en referència a la carta que ha enviat Andorra pel Canvi al comissari europeu Olli Rehn, ha dit que es tracta d'un "acte irresponsable" que malmet "de forma injustificada la imatge del país", i l'ha acusat d'intentar implicar "CR i els ciutadans en els seus deliris anunciant un apocalipsi europea". En canvi, el Govern considera que Coalició Reformista és "una oposició responsable" que ha mantingut un diàleg democràtic i que ha compartit "la necessitat d'una visió comuna" en el decurs de la reunió que va mantenir el cap de Govern amb els presidents del grup aquest dimarts per informar-los de les negociacions sobre l'acord monetari. Precisament, Bartolomé ha explicat que aquest dimecres a la tarda s'ha celebrat una reunió tècnica a Brussel·les en la qual s'ha tancat el text final, després de concordar les modificacions que es van fer arribar a principis de setmana. Un cop el Govern hagi analitzat aquesta última versió de l'acord, "començarà el compte enrere" per a la seva signatura.

El Govern ha volgut explicar aquest dimecres que durant la roda de contactes que està fent sobre les negociacions de l'acord monetari s'està constatant "una alta demanda d'informació" i una "comuna voluntat que aquest acord representi una aportació positiva cap al redreçament de l'economia del país".

En aquest sentit, el portaveu de l'Executiu, Bruno Bartolomé, ha destacat que les entitats bancàries han assegurat que el Govern està defensant el sector, i també es fa una valoració positiva de la reunió amb el president i president suplent de Coalició Reformista, on es va compartir la visió comuna de la importància de l'embrancament amb Europa.

En canvi, Bartolomé ha explicat que no s'han reunit amb Andorra pel Canvi perquè amb la carta tramesa al comissari "s'han autoexclòs de qualsevol diàleg per poder negociar i compartir l'acord monetari", tot i que també ha reconegut que no tenia hora donada perquè ja fa un cert temps que els fets del portaveu d'ApC no propiciaven que participés en aquesta negociació.

El Govern considera que aquesta carta és un "intent de sabotatge" i que no assolirà l'objectiu perquè el comissari ja està informat de la situació política del país, i perquè les consideracions que ha fet no tenen cap mena de fonament. A més, consideren que és una acció individual, particular i fora de la realitat.

Pel que fa a la reunió celebrada aquest dimecres a Brussel·les, Bartolomé ha explicat que l'objectiu era tancar el text d'acord monetari recollint les modificacions concordades, i que en breu el Govern farà públic si s'han acceptat o no les demandes fetes per Andorra. El portaveu també ha explicat que aquesta nova fase de negociacions es va iniciar el 22 de desembre, un cop rebuda la nova proposta de redactat, i que aquest dilluns i dimarts es van fer arribar noves propostes de modificació d'una darrera versió del 18 de gener.

Bartolomé també ha expressat el posicionament de l'Exectiu enfront l'informe que diu que el Reglament de pròrroga pressupostària envaeix competències del legislatiu. Bartolomé ha dit que el Govern esperarà a rebre el requeriment de la Sindicatura per avaluar si les modificacions que han de fer afecten al nus central del Reglament, que és la voluntat de prorrogar els comptes perquè es pugui mantenir el funcionament de l'Administració. El Govern esperarà el procediment ordinari perquè necessita temps per estudiar "com i què s'ha de modificar", i un cop es determini, "es valorarà si el Reglament té vigència". Quant a la possibilitat que s'hagi de portar el text al Tribunal Constitucional, el portaveu del Govern no ho ha descartat perquè assegura que si no es troba l'acord "caldrà un àrbitre que faci la seva interpretació", però en tot cas, ha dit que això serà un cop s'hagin exhaurit els 15 dies que té el Govern per respondre al requeriment.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT