PUBLICITAT

El Consell General debatrà els comptes 2011 dimecres vinent

  • La Comissió Permanent habilita una sessió a la tarda
  • Si el pressupost no prospera, caldrà la convocatòria d'eleccions anticipades
9071_consell-divendres2
Una sessió del Consell General. Foto: TONY LARA
La Comissió Permanent ha decidit aquest dimecres habilitar el pròxim dimecres a la tarda una sessió de Consell General per tal de votar el projecte de pressupost per a l'exercici 2011. L'ordre del dia també inclou la votació del projecte de llei de garantia de dipòsits de les entitats bancàries, l'esmena a la totalitat sobre el projecte de llei de taxes al consum, i l'esmena a la totalitat sobre el projecte de llei sobre pensions compensatòries. Aquest darrer punt està supeditat al fet que Andorra pel Canvi pugui retirar l'esmena si considera que la Sindicatura ha qualificat els articles que es demanaven.
Dimecres vinent a les quatre de la tarda se celebrarà la que podria ser l'última sessió de Consell General de la legislatura, a no ser que s'arribi a una entesa entre PS i CR en l'augment de les taxes del tabac i s'habiliti un altre dia per tal d'aprovar aquest projecte de llei. El conseller socialdemòcrata Jordi Font, ha explicat a l'ANA que seria convenient que aquesta pujada d'impostos es pogués aprovar en aquesta legislatura, però també ha indicat que "no farem Consell si no arribem a una entesa amb CR". Mentrestant, dimecres vinent es debatrà l'esmena a la totalitat que ha presentat el grup parlamentari d'Andorra pel Canvi sobre aquest text.

El punt principal de l'ordre del dia de la sessió del 2 de febrer serà el debat i la votació del projecte de pressupost per a l'exercici 2011, que presumiblement no tirarà endavant, i per tant provocarà que el cap de Govern dissolgui el Consell General, tal com s'ha compromès.

D'altra banda, també es votarà el projecte de llei de creació d'un sistema de garantia de dipòsits per a les entitats bancàries i, si ApC no la retira abans, es debatrà l'esmena a la totalitat del projecte de llei dels procediments especials relatius al reconeixement i a l'execució en matèria de pensions compensatòries, dels efectes civils del segrest internacional de menors, i de la custòdia de menors.

El conseller d'Andorra pel Canvi, Carles Ensenyat, ha recordat que aquesta esmena es va presentar perquè consideren que ha de ser una llei qualificada, ja que afecta la Llei qualificada de la justícia i el Codi Civil. També ha indicat que la Sindicatura va qualificar els articles relatius al Codi Civil, i ApC ha de veure si també s'han qualificat els que afecten la Llei del poder judicial. Si és així, Andorra pel Canvi retirarà l'esmena.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT