PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Executiu no facilita la xifra de la garantia de compra de VallBanc

Jover afirma que «no es contradirà» la normativa de la Unió Europea

Per El Periòdic

Una oficina de VallBanc.
Una oficina de VallBanc. | Maricel Blanch

El Govern no dona a conèixer els detalls de la garantia de compra de VallBanc per part de Crèdit Andorrà, però admet que l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) va acceptar constituir una garantia associada a contingències legals per la transacció entre les dues entitats financeres. Davant les preguntes formulades pel president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, en què es qüestionava si la garantia de compra del banc era de 5,5 milions d’euros, el ministre de Finances, Eric Jover, va afirmar que «es tracta d’una mesura adequada que en cap cas contradirà la normativa de la Unió Europea» i va defensar que «s’atorguin les garanties escaients associades al procés de resolució, però el Govern no disposa ni ha de disposar dels detalls de les operacions que desenvolupa l’agència». 

Al seu torn, la resposta del Govern confirma que les contingències no estan associades al mateix negoci actual de VallBanc, sinó a elements que van portar a la creació del banc pont per part de l’AREB. De la mateixa manera, Jover va assegurar que aquesta mesura no afectaria de cap manera al procés de negociació d’Andorra amb la Unió Europea i va afirmar que la resolució «es va fer seguint en tot moment a una transposició de la normativa europea». 

Finalment, Jover es va negar a respondre pels criteris que van guiar la decisió de l’agència i va deixar sense resposta moltes altres qüestions que va plantejar el president dels socialdemòcrates. Tot i això, davant la demanda sobre la dedicació de recursos públics per afavorir una operació entre dues entitats privades, el titular de Finances va assegurar que l’Executiu no ha interferit de cap manera a l’operació per beneficiar a cap entitat en el transcurs d’aquesta operació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT