PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS acusa el Govern de fer polítiques d’habitatge «nefastes»

López afirma que «estem governats per les famílies dels grans patrimonis immobiliaris»

Per Àlex Pont

El secretari d’organització Pere Baró i el president del Partit Socialdemòcrata Pere López.
El secretari d’organització Pere Baró i el president del Partit Socialdemòcrata Pere López. | PS

El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, va qualificar de «nefastes» les polítiques d’habitatge dutes a terme per l’Executiu durant els tres anys de legislatura, en què, segons López, «el Govern només s’ha dedicat a especular i a utilitzar l’habitatge com a inversió de béns immobles per beneficiar els grans propietaris en comptes de pensar en la majoria social del país que demana un lloguer que s’adapti a les necessitats de tothom». El president del PS va assenyalar al cap de Govern, a alguns ministres i als presidents dels grups de la majoria parlamentària quan va denunciar que «estem governats per les famílies dels grans patrimonis immobiliaris». Concretament, López va afirmar que el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, «fins ara ha aplicat el manual polític que reivindicava quan era gerent de l’Acoda i nosaltres ens continuem escandalitzant». A tall d’exemple, va indicar que les ajudes a fons perdut i la reducció de cessions han servit per «incrementar substancialment el preu del lloguer i beneficiar la propietat».

El secretari d’organització, Pere Baró, va titllar d’«ultraliberals» les mesures de l’Executiu, ja que «s’han reduït els impostos sense cap compromís amb l’abaixament dels preus del lloguer». A més a més, va destacar que «una altra vegada, enganyen al país i fan que augmenti l’escletxa social sense tenir en compte les enquestes». De la mateixa manera, els socialdemòcrates proposen una inversió de 45 milions d’euros, 33 dels quals provindrien de partides pressupostàries i 11 de l’impost a l’habitatge buit,  per a la creació de més de 400 habitatges socials de titularitat pública durant els pròxims quatre anys per tal de «revertir les polítiques actuals» i «donar una resposta a una problemàtica tan sensible com aquesta», va afirmar Baró. Es tracta d’una mesura que van anunciar el dimarts passat i que segons els socialdemòcrates «suposaria una solució per a més de 350 unitats familiars del país alhora que propiciaria una baixada dels preus del lloguer d’entre el 5% i el 10%».

Finalment, els dos representants del PS es van posar d’acord a l’hora de lamentar que «la majoria de les accions impulsades fins ara són per beneficiar la promoció d’inversions foranes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT