PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vilarrubla fa una valoració «molt positiva» de la Universitat d’Estiu

Federica Mogherini clou el cicle de conferències de la 37a edició

Per Laia Bautista

Vilarrubla en la cloenda de la 37a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor, ahir.
Vilarrubla en la cloenda de la 37a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor, ahir. | SFGA/JAViladot

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va considerar «molt positiva» la 37a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor (UETA), que va cloure ahir al vespre amb la conferència de Federica Mogherini titulada La Unió Europea i les joves generacions. Vilarrubla va destacar que enguany les conferències s’han repartit durant el darrer trimestre de l’any i no en al llarg d’una setmana, com era habitual.

Per a la ministra les conferències han donat les eines necessàries «per poder valorar el que vol dir formar part d’un acord d’associació, què és la Unió Europea (UE) i què és Europa des de diferents punts de vista», fet pel qual va fer una valoració «molt bona» d’aquesta edició. A més, va ressaltar que per primera vegada s’ha combinat la presencialitat amb la virtualitat, arran de la pandèmia; en altres paraules, ha estat «un canvi de format després d’un any d’estar aturats per culpa de la covid».

Pel que fa a la participació d’enguany, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior va indicar que «ha estat una mica més baixa que altres anys» i entenen que «les circumstàncies no han estat tan favorables». Tot i això, va comunicar que l’assistència s’ha mantingut amb un centenar de persones diàries, de manera presencial o virtual, un fet que Vilarrubla també va valorar de manera «molt positiva».

En un altre sentit, el moderador Pol Morillas, va recordar que amb aquest cicle «hem repassat l’estat de la Unió Europea». En les conclusions d’ahir al vespre va explicar que es va poder «projectar» cap a quina direcció pot anar Europa «en un escenari canviat per la pandèmia» com «pel fons de recuperació que es va aprovar a l’estiu i que, actualment, es troba en marxa», a més de quin és «l’estat de la qüestió dels pròxims anys per a la Unió Europea». D’altra banda, també va posar en relleu que, al llarg del cicle de conferències, s’han tractat afers més específics per a Andorra com són el futur acord d’associació i les relacions de la Unió Europea amb països no-membres, aquest darrer dins la presentació de Claude Maerten.

Així doncs, des de la perspectiva de Morillas, les quatre conferències que conformen el cicle «van tocar tots els temes tant de l’agenda interna com de l’exterior amb la Unió Europea», juntament amb l’assumpte del Brexit, que Robin Niblett va exposar en la tercera presentació. En definitiva, el moderador va considerar que la presentació de Federica Mogherini, que es va centrar en els «futurs protagonistes d’Europa», és a dir, «les noves generacions», completava el cicle de conferències d’aquesta 37a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT