PUBLICITAT

Més de 10.000 visitants a l’última exposició del Carmen Thyssen supera els 10.000

Els organitzadors de ‘Talents amb denominació d’origen’ afirmen que la mostra «ha funcionat»

Per El Periòdic

Josep Farràs i Guillermo Cervera durant la roda de premsa d’ahir per fer balanç de l’última exposició.
Josep Farràs i Guillermo Cervera durant la roda de premsa d’ahir per fer balanç de l’última exposició. | ANA/M.P.

El Museu Carmen Thyssen Andorra va fer ahir balanç de  l’exposició 'Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas'. La mostra s’ha centrat en el diàleg artístic entre la Col·lecció d'art de Crèdit Andorrà i la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza. El gerent de la Fundació Museand, Josep Farràs, va assegurar que «l’exposició ha funcionat i les sinergies que hem estat capaços de crear han estat importants», per la qual cosa es tracta «d’una fórmula vàlida per continuar treballant de forma insistent en aquesta mena de projectes on tots unim esforços». Entrant al detall de les dades registrades, la mostra ha rebut fis a 10.102 visitants en tot el 2021, una xifra lleugerament superior a la del 2020 (9.046) però per sota de la del 2019 (16.903). Cal recordar, però, el tancament dels museus i les restriccions que hi ha hagut durant la pandèmia. Haver superat els 10.000 visitants durant el 2021, per tant, «és una xifra rellevant si la posem en el context que requereix». Del total de visitants, un 44% han estat de la franja d’entre 19 i 65 anys; un 23% majors de 65 anys; un 12% menors de 12 anys i un 8% han estat adolescents que han accedit a l’equipament gràcies al Carnet Jove.
Una de les dades més significatives pel gerent de Museand és que un 54% del públic global és nacional, mentre que el 39% és espanyol, un 4% francès i un 3% de la resta de països. Farràs va destacar que apropar fins al 54% del públic andorrà «vol dir que estem ben encaminats en els objectius marcats», entre els quals destaca que els ciutadans «es facin seu l’equipament, les activitats i les col·leccions que es fan». L’augment de visitants va començar a fer-se palès a partir del mes d’agost i fins al desembre, superant en cada període les xifres de l’any anterior. 
Per la seva banda, el conservador general de la Col·lecció Carmen Thyssen - Bornemisza, Guillermo Cervera, va manifestar que la mostra «ha sigut un èxit en un moment difícil». L’exposició es va idear «a marxes forçades» a mitjan del 2020 i amb la meitat del temps habitual. Cervera va informar que la futura mostra s’inaugurarà el 10 febrer de 2022 i es podrà visitar fins al 8 de gener de 2023. «La temàtica vol reflectir l’imant cultural de París entre finals del segle XIX i principis del segle XX. La capital francesa era el reclam per impregnar-se de les tendències i donar reconeixement cultural a tots els artistes que ho perseguien. Els artistes dialoguen magníficament entre ells, i us convidem a respirar aquest aire parisenc i transportar-vos a la ciutat de la llum», va explicar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT