PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caiguda a mínims històrics de la producció del tabac

Ordino registra una disminució d’aquest producte de fins al 62,2%

Per El Periòdic

Productes de tabac a la venda en un estanc del país.
Productes de tabac a la venda en un estanc del país. | Maricel Blanch

La producció de tabac al país durant el 2020 va patir un decreixement que, tal com es va indicar a la nota publicada ahir pel Departament d’Estadística, suposen «una caiguda històrica» que ha estat, principalment, deguda a l’aturada obligatòria a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus. Segons es mostra a les dades facilitades pel servei, durant l’any passat es van produir fins a 106.799 quilograms de tabac, una quantitat que si es compara amb la d’altres exercicis, implica una caiguda de més de la meitat del cultiu, concretament un 56,3%.

Desgranant les dades, es mostra que la caiguda de la producció va ser equitativa a totes les parròquies, però es destaca Ordino, amb unes pèrdues del 62,9% i una diferència negativa de 19.111 quilos. Pel que fa a Sant Julià de Lòria, aquesta representa una tercera part del decrement total al país respecte a l’any anterior.

La producció del 2020, amb 106.799 quilograms, mostra una forta davallada que situa el rendiment de la indústria tabaquera al país en mínims històrics. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT