PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Comapedrosa Andorra acollirà públic amb mesures de seguretat

La competició es disputarà a Arinsal aquest cap de setmana amb 120 participants de 10 països diferents

Per Albert Belis

La presentació de l’esdeveniment que es va dur a terme ahir al matí.
La presentació de l’esdeveniment que es va dur a terme ahir al matí. | Vallnord

La Copa del Món d’esquí de muntanya ISMF Comapedrosa Andorra 2022 es disputarà aquest cap de setmana a Arinsal amb l’accés permès al públic però amb mesures de seguretat, la participació de 120 corredors de 10 països diferents que competiran en dues curses, la implicació de 250 persones (amb 70 voluntaris inclosos) i un pressupost de 120.000 euros. En la presentació telemàtica de l’esdeveniment hi van ser presents ahir la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; la cònsol major de la Massana, Olga Molné, i el vicepresident de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Josep Lluch. També van intervenir Carlo Ferrari, director de la cursa, i Josep Marticella, director general d’EMAP.

La Comapedrosa Andorra arriba a la 3a edició però ja és l’11a vegada que la Copa del Món d’esquí de muntanya té lloc al país, per la qual cosa la converteix en una seu fixa i consolidada. «La clau de l’èxit és la col·laboració entre les institucions, i així aconseguim una repercussió sobre el territori, amb més aficionats per a aquest esport i més visitants per a la parròquia i el país», va afirmar Molné. A partir de dos quarts de nou del matí, el públic podrà accedir a les pistes a través del telecabina dels Orriols, el telecadira Josep Serra i el telecadira de les Fonts, a un preu de 10 euros pel que fa al forfet de dia, i de 15 euros per als dos dies.

Pel que fa la meteorologia es preveuen unes condicions òptimes pels dies de les competicions; és a dir, sol i baixada de temperatures, situació que permetrà treballar les condicions de les pistes. Segons Josep Lluch, «confio que el temps ens acompanyi, ja que d’aquesta manera podrem fer el circuit que ens agradaria fer i ensenyar la bellesa del parc natural del Comapedrosa per consolidar la prova com una de les curses de referència del circuit».

El vicepresident de la FAM, que va participar en l’acte per absència del president, Patrick Frases, per la mort del seu pare, va aprofitar per confirmar la presència de l’equip andorrà que participarà en la Copa del Món, un dels 10 que hi prendran part. En categoria sènior, la delegació està formada per David Albós, Gerber Martin, Sergi Casabella i David Pérez. En categoria espoir, hi prendran part Adrià Bartumeu, Laia Sebastià, Marcel Prat i Andrea Sinfreu. Finalment, en categoria U20, el representant serà Oriol Olm.

Aquesta edició, la Comapedrosa Andorra 2022 acollirà dues proves: la Individual Race, el proper 15 de gener (dissabte) i la Individual Race, el proper 16 de gener (diumenge). La Individual Race finalment arribarà al Pic de Sanfons, on segons Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM, «oferirà un escenari idíl·lic». Es tracta d’una prova d’alta muntanya, que partirà de l’estació d’Arinsal i assolirà el Pic de Sanfons, a 2.887 metres. Tant la sortida com l’arribada de la Individual Comapedrosa estan situades al Xalet Igloo d’Arinsal, a 2.300 metres. Pel que fa la Vertical Race, la cursa es fa integralment per la pista d’esquí de Marrades, la qual cosa permet als esportistes donar el 100% sense que es generi cap interferència durant la progressió. Això la converteix en una cursa única i molt atractiva tant per als corredors com per als espectadors. A més, serà retransmesa per 'streaming' a través d’Eurovision Sport i Ràdio i Televisió d’Andorra (ATV), així com per canals web i les xarxes socials.

Pel que fa a les mesures sanitàries, l’objectiu principal és que totes les persones que participin en l’esdeveniment formin part d’un grup bombolla amb zero contagis gràcies a uns protocols estrictes i ben definits, sobretot per als involucrats en la cursa, però també per als espectadors, que aquest any sí es permetrà el seu accés. D’aquesta manera, totes les persones implicades hauran de dur mascareta FFP2, disposar d’una TMA o PCR negativa per poder acreditar-se i portar el casc obligatòriament. «Situarem Andorra en el més alt nivell de la competició esportiva, i ho farem amb totes les mesures sanitàries que garantiran la seguretat de tots els participants», va afirmar Sílvia Riva. Al mateix temps, va afegir que «la unió d’esforços ens enforteix i situa Andorra com a protagonista, ja que oferim un immillorable escenari del món de la neu».

En l’edició del 2021, les xifres van ser diferents, en part perquè la competició tampoc era la mateixa. Així, es van fer quatre curses i hi van prendre part fins a 180 participants de 18 països, amb un pressupost de 150.000 euros i 400 persones implicades. L’audiència acumulada va ser de 20,3 milions de persones, amb 186 notícies en premsa (el 75% de la Comapedrosa), més de vuit hores de retransmissió a cadenes de televisió, presència a set països d’Europa, Amèrica i Oceania, i un valor econòmic de 600.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT