PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Roger Puig afronta a partir de demà el Mundial de Noruega

Totes les proves es disputaran sense públic i els esportistes hauran de passar quatre controls

Per El Periòdic

Roger Puig, en competició.
Roger Puig, en competició. | FAE

Roger Puig competirà a partir de demà i fins el 23 de gener en els Mundials de Lillehammer, ajornats l’any passat. Les proves comencen demà amb els entrenaments de descens i finalitzaran el dia 23 amb un paral·lel. Durant l’última setmana, amb la col·laboració de Grandvalira, Puig ha pogut entrenar a la pista de l’Avet amb condicions exigents com les que es troba habitualment al circuit de la Copa del Món, i que han servit per preparar-se per l’esdeveniment.

Divendres passat, part de l’equip de Puig començava el viatge de tres dies amb vehicle cap a Noruega per portar tot el material amb furgoneta i remolc per evitar els costos del sobrepès de l’avió i disposar de tots els parells d’esquís per afrontar les curses en totes les modalitats: descens, supergegant, supercombinada, gegant, eslàlom i paral·lel.

La prova s’havia de disputar l’any 2021, i per culpa de la pandèmia es va ajornar a aquest gener. Tot i això, l’esdeveniment continua amb el nom de Mundials de Lillehammer 2021. Per primer cop a la història d’uns Mundials, tindran un format multidisciplinari, i també hi participaran l’esquí de fons i el surf de neu.

La prova, la segona més important en el món dels esports d’hivern després d’uns Jocs Paralímpics, en què els esportistes participen representant els seus països, es vol assemblar a uns Jocs, i per això disposaran d’un ressò mediàtic i organitzatiu semblant. 

L’encara persistència de la covid per tota Europa obliga a fer totes les proves sense públic, deslluint l’esforç de l’organització. A més, tots els esportistes i tècnics hauran de passar un mínim de quatre controls entre proves PCR i testos d’antígens.

D’altra banda, ahir es va disputar el segon eslàlom de la Copa d’Europa masculina a Alemanya. Àxel Esteve i Àlex Rius van tornar a mostrar un bon esquí, tot i que finalment Esteve va acabar en 35a posició i Rius no va poder completar la segona mànega. El guanyador va ser el britànic Billy Major.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT