PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fortes nevades a cotes altes i llargues cues a Sant Julià

El trànsit es va veure afectat al Pas de la Casa a causa de la meteorologia

Per El Periòdic

Cues al Pas de la Casa.
Cues al Pas de la Casa. | MeteoPyrenees

La nevada que es va dur a terme la nit de dissabte a ahir va obligar els conductors a prendre precaucions a l’hora de posar-se davant el volant arreu del país. Segons va informar el Departament de Mobilitat, es va activar la fase groga a la CG-2 a Canillo, a la CG-3 i CG-4 a la Massana i també a l’RN22 d’accés a França. En aquests punts de la xarxa viària, per tant, era necessari circular amb els equipaments especials.

Per la seva banda, el Servei Meteorològic va indicar que les precipitacions es van estendre arreu d’Andorra, amb una cota de neu situada a 1.500 metres durant tota la jornada d’ahir. Tot i això, una massa d’aire càlida va fer pujar la cota fins als 2.000 metres a la nit. S’esperen pluges fins a aquella cota a partird’avui, tot i que seran més abundants al nord del país. L’acumulació de neu a la Cortinada va arribar fins als vuit centímetres.

Pel que fa a l’estat del trànsit, Mobilitat va informar que es van produir fins a dos quilòmetres de retencions a la CG-1, a l’entrada de Sant Julià de Lòria en sentit nord, i a la CG-2 a la sortida del Tarter en sentit sud i entrada de Canillo en sentit sud a conseqüència dels controls policials per verificar l’ús dels equipaments per part dels conductors. A més a més, al Pas de la Casa es van formar llargues cues i fortes retencions durant tot el cap de setmana a causa de la nevada que va afectar en gran mesura la frontera francoandorrana. 

Les previsions per aquesta setmana auguren precipitacions moderades durant el dia d’avui a tot el Principat i la cota de neu se situa a més de  2.000 metres, tot i això, s’espera que el sol es deixi veure durant la resta de la setmana, segons les informacions del servei meteorològic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT