PUBLICITAT

Andorra la Vella

Justos de forces

El MoraBanc afronta el partit davant el Surne Bilbao Basket amb només 10 efectius i fins a cinc baixes

Per Albert Belis

Oriol Paulí, en roda de premsa.
Oriol Paulí, en roda de premsa. | BCA

El MoraBanc Andorra torna a la competició després de dues setmanes d’inactivitat a causa del brot de coronavirus que va deixar l’equip mancat d’efectius i pel qual va haver d’ajornar dos partits de la Lliga Endesa, concretament la jornada 15 i 16, contra el Barça i el BAXI Manresa. Avui disputarà finalment la jornada 17, davant el Surne Bilbao Basket (19.15 hores, a Miribilla), amb molta il·lusió per tornar a l’activitat, però encara mancat de forces i efectius. D’aquesta manera, l’equip va viatjar ahir amb autocar cap a terres basques després de l’entrenament matinal amb només 10 jugadors i fins a cinc baixes.

«Hi ha de tot, alguns estan bé i d’altres malament, i altres no han tornat; amb aquesta situació, afrontem el partit amb la determinació més gran per competir, però alguns jugadors han hagut de parar per respirar durant l’entrenament, així que demà [avui] haurem de reduir el temps consecutiu en pista i augmentar les rotacions, de manera que jugaran tots 10», va afirmar el tècnic Ibon Navarro.

Així doncs, les baixes confirmades al MoraBanc són les de David Jelínek i Tyson Pérez per lesió, Conor Morgan amb covid, Gal Mekel està acabant de passar la quarantena a Israel, i la de darrera hora d’Amine Noua. El francès estava d’alta mèdica després de la covid però ahir es va trobar malament a l’entrenament i no va viatjar a Bilbao. «Ha entrenat amb problemes i amb més símptomes, li costava respirar i tenia dolors; ens vol ajudar però no ha pogut entrenar com cal», va explicar Navarro.

Tot i les baixes, l’entrenador del MoraBanc va afirmar que dues setmanes sense competir fan incrementar la motivació dels jugadors, que potser «estaran mancats de ritme i encert», però «sortiran amb ganes de tornar-ho a fer bé». I va afegir: «Veig que tenim energia per tornar a jugar, i això ens pot donar més intensitat que encert, i és en aquest sentit que podrem competir».

També va comparèxer en sala de premsa el jugador Oriol Paulí. «Estem millor, tot i que físicament es nota el fet d’haver estat confinats, però estem amb ganes de tornar a estar junts i reprendre la temporada per tornar a estar a les posicions de dalt», va afirmar. El jugador català es va mostrar optimista sobre el futur de l’equip, ja que «hem de tornar a ser el que volem ser el més ràpid possible, i per això és important que siguem sòlids en defensa». A més, «cal recordar que quan la situació és complicada, hem demostrat que sabem treure el caràcter», va assegurar.

El rival, el Surne Bilbao Basket, també arriba al partit d’avui en una situació complicada, ja que també ha tingut baixes per covid (menys que el MoraBanc) i també ha hagut d’ajornar partits i, per tant, fa temps que no competeix. A més, es troba per sota del MoraBanc en la classificació, però afronta el partit amb la seguretat que dona jugar a casa. Segons el tècnic Ibon Navarro, els bascos han competit «molt bé» darrerament, «saben el que han de fer per controlar els partits, fan servir estratègies que ens poden fer mal i per això haurem de controlar tot allò que fan bé».

A Bilbao, va comparèixer en sala de premsa el segon entrenador, Javi Salgado, perquè el tècnic, el català Àlex Mumbrú, està confinat. «És un partit més, tampoc cal que venguem que és un partit superimportant, tots ho són, sigui el rival que sigui; Andorra és un gran equip, segur que serà un partit complicat, però en definitiva és un enfrontament important per als dos equips». 

Salgado també va explicar que «arribem bé tot i que fa molt temps que no competim, més o menys igual que ells; tenim alguna baixa però l’equip està jugant bé, els jugadors tenen ganes de jugar i tornar a competir; a més, tenim un punt a favor, que juguem a casa i intentarem tornar a la bona dinàmica que teníem abans de l’aturada», va augurar el tècnic basc.

PUBLICITAT
PUBLICITAT