PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS proposa una taula de mobilitat amb les entitats socials

Es tractarà la supressió de la mitja hora gratuïta d’estacionament

Per Àlex Pont

El conseller de comú socialdemòcrata Sergi González a l’aparcament del Parc Central.
El conseller de comú socialdemòcrata Sergi González a l’aparcament del Parc Central. | À.P.

El conseller de comú del Partit Socialdemòcrata, Sergi González critica «la decisió precipitada i unilateral de la cònsol, sense tenir en compte les repercussions socials en un tema tan delicat com els aparcaments al centre d’Andorra» i va informar sobre la creació d’una taula de mobilitat ciutadana que es posarà en marxa a partir de finals de gener per tal de debatre la problemàtica de la circulació i els estacionaments a la capital, a la qual va convidar les associacions comercials, els veïns i les empreses de transport a aportar la seva visió. 

Pel que fa a la campanya engegada pel PS+Independents a la plataforma change.org, aquesta ja ha rebut un total de 4.296 firmes a favor del retorn de la mitja hora gratuïta als aparcaments comunals d’Andorra la Vella. González i els consellers que estan en contra de les noves mesures van indicar que les directrius «no permetran reduir la mobilitat, evitar embussos, ni fomentarà el transport públic» i van retreure que «es tracta d’una mesura purament recaptatòria que no mira pel ciutadà».

El Comú d’Andorra la Vella defensa que la retirada de la mitja hora gratuïta ajudarà a reduir la mobilitat al centre en favor de la sostenibilitat, ja que des de la corporació es critica que molts usuaris canviïn d’aparcament per fer encàrrecs cada mitja hora per aprofitar l’interval de temps gratuït que es duia a terme fins ara. González va demanar que «es demostri amb un informe». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT