PUBLICITAT

Laika Andorra rescata un total de 76 cadells de gat durant el 2021

Es notifiquen gairebé una vintena de casos de maltractament

Per El Periòdic

Gats de carrer a un aparcament comunal.
Gats de carrer a un aparcament comunal. | Maricel Blanch

La protectora d’animals de companyia Laika Andorra ha notificat un total de 76 rescats de cadells de gat de carrer durant tot el 2021. Així ho va publicar ahir a les xarxes socials l’organització animalista situada a Sant Julià de Lòria en un resum de l’any passat en què figuren totes les dades sobre les accions dels voluntaris i els treballadors.

De la mateixa manera, Laika va notificar que 19 gats que es trobaven en una situació de maltractament, enverinament o bé accidentats van ser rescatats pels treballadors i traslladats a les colònies o bé a la gatera per tal d’oferir-los una destinació segura. 

Pel que fa a les esterilitzacions dins de les colònies de felins, s’han enregistrat fins a un total de 43 femelles i 39 mascles amb la finalitat de reduir la reproducció massiva, ja que la proliferació descontrolada pot arribar a produir situacions insostenibles amb relació a la gestió dels espais d’acollida dels animals. 

Les adopcions dels animals de companyia es va dividir entre 155 gats i quatre conills que es van donar a diverses famílies del Principat. A més a més, es van produir un total de 43 cessions voluntàries de gats a la protectora, però l’organització lamenta l’abandonament de 31 gats als carrers del país.

Pel que fa a les ajudes públiques, el Govern va aportar una subvenció de 20.173 euros per facilitar la gestió de la gatera i el Comú d’Andorra la Vella va afegir un total de 6.000 euros destinats també a la gestió. Per la seva banda, el Comú d’Escaldes-Engordany «ha confiat en nosaltres per cuidar els gats de la seva parròquia i hem començat a esterilitzar-los des de la tardor», segons va manifestar Laika Andorra a les xarxes socials. De fet, l’organització ha identificat i esterilitzat a un total de 26 animals de companyia. De la mateixa manera, Laika està duent a terme un projecte en què s’instal·larà mobiliari urbà i plaques d’identificacions de cada colònia de gats. Per a dur a terme aquesta iniciativa Laika ha rebut una subvenció de 17.200 euros. 

Finalment, l’organització va destacar que des de fa tres anys, les despeses veterinàries s’han triplicat. Durant el 2021, s’ha comptabilitzat  el cost de les intervencions en més de 100.000 euros, per la qual cosa fa un mes que Laika va incorporar a la seva plantilla un veterinari propi per tal de reduir les despeses. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT