PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SEP valora positivament les mesures del retorn a classe

Tot i això, volen veure l’aplicació durant els primers dies

Per El Periòdic

Una classe de maternal de l’escola andorrana d’Andorra la Vella.
Una classe de maternal de l’escola andorrana d’Andorra la Vella. | ANA/ A. S.

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) va fer ahir una «valoració positiva» de les mesures sanitàries que aquest dimecres va anunciar la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, sobre el retorn presencial a les classes del proper dilluns, dia 10 de gener, per part de tots els nivells i sistemes educatius. «Considerem que en el nou protocol aplicable s’han tingut en compte algunes de les darreres propostes que des del sindicat vam fer arribar a la ministra Vilarrubla, després d’haver fet una enquesta als nostres afiliats», va afirmar el SEP en un comunicat.

En la tornada a l’escola del dilluns vinent, destaca que en cas que es produeixi un cas positiu de coronavirus en una aula, no s’aïllarà el conjunt de la classe, sinó que només l’alumne infectat, excepte en el cas de maternal, on no caldrà que facin servir la mascareta. A més, l’aïllament serà de set dies en lloc de deu com fins ara. En la resta de mesures, es manté el protocol que ja estava vigent abans de les vacances de Nadal.

Tot i la bona rebuda per part del sindicat de les mesures anunciades pel Ministeri d’Educació, el SEP afirma que es mantenen a l’espera de veure com evoluciona l’aplicació durant els primers dies per poder fer així una valoració «més acurada i representativa», i aleshores tornarà a demanar l’opinió del conjunt dels afiliats.

De cara al retorn a les classes del proper dilluns, l’ús de la mascareta serà obligatori des del primer curs de primera ensenyança, s’hauran de respectar els grups bombolla en tots els espais i no es permetran les activitats fora del centre. A més, caldrà garantir la distància de seguretat, la ventilació a les aules i la higiene de mans. «La voluntat del Govern és que els infants i els joves puguin anar a l’escola de la manera més normal possible», va afirmar Vilarrubla.

PUBLICITAT
PUBLICITAT