PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern torna a cobrar les proves diagnòstiques als turistes

N’estaran exempts si hi ha prescripció mèdica o és per control de Salut

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’un StopLab mòbil.
Imatge d’arxiu d’un StopLab mòbil. | El Periòdic

L’Executiu ha aprovat recuperar el cobrament per a sotmetre’s a una TMA o un test d’antígens als turistes. Segons va publicar ahir el BOPA, el decret preveu demanar 40 euros per les TMA i cinc pels tests d’antígens, preu que era vigent per a tota la ciutadania –a excepció dels contactes o per demanda de les autoritats sanitàries– abans que el Govern en recuperés la gratuïtat a finals de novembre per l’inici de l’escalada per la sisena onada de la pandèmia. 

En concret, el decret recull que hauran de pagar el test «les persones que no disposen d’una autorització de residència o treball a Andorra», però estableix dues excepcions: si existeix una prescripció mèdica d’un professional del país o si la prova està indicada pel Ministeri de Salut per fer un control de contactes. Així mateix, amb la realització d’aquestes proves, el Govern lliurarà els resultats i certificats corresponents ja sigui en paper o suport digital, com fins ara.

Els turistes i visitants poden accedir a aquestes proves en els mateixos dispositius previstos per als residents del país, com és el cas de la plaça de braus i els StopLabs d’Escaldes-Engordany i el Pas de la Casa. Paral·lelament, també tenen a disposició recursos com les farmàcies i els laboratoris privats, si bé en aquests els preus són els establerts per cada empresa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT