PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Coopalsa reconeix estar «collada» pel nombre de contagis a la plantilla

Barilaro no sap si la pròrroga dels ERTOs a l’oci nocturn fins al mes de juny és «una bona notícia o dolenta»

Per Lídia López

Usuaris pujant a un bus de l’L5, a la Massana.
Usuaris pujant a un bus de l’L5, a la Massana. | El Periòdic

Coopalsa podria tenir dificultats per desenvolupar el servei si els contagis a la seva plantilla segueixen en augment. Així ho va manifestar el gerent de l’UTE, Gabriel Dallerès, que va reconèixer sentir-se «preocupat» per la tendència a l’alça de la incidència del coronavirus al país. «D’infeccions a la plantilla suposo que en tenim la proporció que té qualsevol empresa», va detallar Dallerès, que va afegir que «ens amoïna el creixement d’infeccions que ara mateix hi ha a Andorra». Així, el gerent va detallar que la direcció està «desitjant que el personal, i especialment els conductors, no s’infectin». I és que tal com va remarcar Dallerès «ens preocupa que si això va a més puguem entrar en dificultats per fer el servei». «Ara mateix no ens passa, però estem collats com tothom», va puntualitzar.

Encara pel que fa a l’actualitat del transport públic nacional, el gerent de Coopalsa va valorar que «a causa de la pandèmia, estem una mica per sota del que hauríem d’estar» en relació amb el nombre d’usuaris que en fan ús, a la vegada que va considerar que tenir vigent un límit en l’aforament dels busos «perjudica una mica la qualitat del servei», especialment perquè «les persones que es queden a la parada perquè el bus va ple, evidentment, no estan contentes». «Som dels pocs països que té en marxa aquesta restricció», va remarcar Dallerès al respecte de la qüestió. 

En darrera instància, pel que fa a les converses entre les companyies i l’Executiu per la compensació econòmica relativa a l’abonament mensual de 30 euros, el gerent va declarar que «estem intentant buscar-hi solució», però «de moment, ho tenim tal com estava». «Seguim parlant amb el Govern a veure com hi pot haver un acord», va remarcar.  Sigui com sigui, Dallerès va posar de manifest novament que «les xifres que proposa el Govern i les que hem calculat la concessionària són distants», així que l’objectiu de les converses és «buscar com, tècnicament, es poden acostar les posicions».

L’oci nocturn, a l’espera

Per la seva banda, el sector de l’oci nocturn veu amb cert recel la pròrroga de les Suspensions Temporals del Contracte de Treball (STCT) i les Reduccions de la Jornada Laboral (RJL) per part del Govern. Així ho va apuntar una de les propietàries de la discoteca Eivissa Experience, Krystel Barilaro, qui va posar en relleu que «no sé si és una bona notícia o dolenta». «Ja ens van dir que es volia allargar l’aplicació dels ERTOs», va incidir l’empresària, que va valorar que «s’ha establert el juny d’enguany com a màxim, i espero que sigui per curar-se en salut». I és que, a hores d’ara i en vistes del balanç epidemiològic, el sector veu lluny la reobertura de la seva activitat. De fet, les trobades al respecte amb l’Executiu s’han aturat durant les festes de Nadal i es preveu que es reprenguin la setmana vinent.

En qualsevol cas, Barilaro va posar l’accent en el fet que «des que ens van tancar, els casos estan disparats», i per aquest motiu «està clar que no era cosa nostra». Tot i això, l’empresària és conscient que, en el moment que es pugui recuperar l’activitat, aquesta molt probablement es reprendrà amb les darreres pautes que s’havien establert i que no es van arribar a utilitzar en el moment del nou tancament al novembre. És a dir, Barilaro pensa que en la reobertura serà necessari presentar el certificat covid i el resultat negatiu d’un test d’antígens. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT