PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Uns Reis sense caramels

Les rues recorren els carrers del país amb acumulacions importants d’espectadors a la capital sense repartir llaminadures

Per Àlex Pont

Els Reis d’Orient reben els infants a la Massana.
Els Reis d’Orient reben els infants a la Massana. | Eduard Comellas

Andorra la Vella va dur a terme ahir la cavalcada amb una gran aglomeració d’espectadors que va portar els Reis d’Orient des de l’encreuament del carrer de la Borda amb l’avinguda Meritxell fins al 95 de l’avinguda Príncep Benlloch. El punt de sortida va estar ple de gom a gom per les famílies i els curiosos que es van acostar per l’arribada de ses majestats. De fet, l’acumulació va comportar que en molts casos no es mantingués la distància de seguretat entre els assistents, que van causar un fort embús a causa de la convergència entre els espectadors i les persones que estaven comprant als comerços del mateix carrer. 
L’acte va engegar a les 18.10 hores amb un grup de batucada conformat per set timbalers que va liderar la comparsa al llarg de tot el recorregut i va omplir de ritme el centre de la capital. Seguidament, la delegació del patge reial va iniciar la marxa i un grup d’arlequins amb xanques va obrir el pas al rei Melcior, que va avançar per l’avinguda amb una carrossa amb un unicorn blanc davant la fascinació dels més petits. El rei Gaspar i el rei Baltasar també van ser precedits pels arlequins que, amb colors daurats i ambientacions d’animals exòtics, van provocar l’entusiasme de tots els adults que ballaven amb els infants al so de la música de les diligències.

Els reis i els patges van seguir el protocol sanitari amb la distància de seguretat; tot i això, els arlequins que precedien a Ses Majestats no portaven la mascareta posada durant el recorregut. La cavalcada va ser escortada per vàries dotacions de la Policia i una ambulància.

Pel que fa a la parròquia d’Escaldes-Engordany, davant la reiteració del comú sobre no dur a terme la rua conjunta amb Andorra la Vella per evitar les aglomeracions, finalment es va realitzar l’acte, que va començar al Prat del Roure, va passar per l’avinguda Carlemany i va arribar fins a la Dama de Gel amb tres carrosses, després de rebre el suport de la Unió Pro Turisme.

D’altra banda, a Sant Julià de Lòria, els reis d’Orient van sortir de la plaça Francesc Cairat a les 18.00 hores per acabar el recorregut a la plaça de la Germandat. Els patges que van acompanyar a ses majestats es van encarregar de repartir bosses amb gormanderies als infants. Per tal de saludar als reis, els nens van haver de visitar les seves estances a l’envelat de la mateixa plaça on va acabar la rua. 
A Canillo, el punt inicial del recorregut es va situar a l’hotel Àustria per dirigir-se posteriorment a Bordes d’Envalira. La cavalcada va seguir per la carretera de Sant Pere i la baixada del carrer de l’Ermità. Després de passar pel Tarter, Ransol i l’Aldosa va arribar al poble de Canillo i va finalitzar a Meritxell. La rua va ser retransmesa en streaming pel canal de YouTube del comú i alguns dels infants es van concentrar amb els familiars a les vores de la carretera per saludar als reis.

Malgrat la situació sanitària, els Reis d’Orient tampoc van faltar aquest any a la seva cita a la parròquia d’Ordino. En aquesta ocasió, i amb la finalitat de no generar aglomeracions, la rebuda a Ses Majestats no es va dur a terme com és habitual a l’Andorra Congrés Centre d’Ordino (ACCO) i es va decidir traslladar l’esdeveniment a un espai més obert i emblemàtic de la parròquia com és la plaça Major.
Abans de llegir el seu parlament i acabar d’agafar les darreres cartes dels infants, Melcior, Gaspar i Baltasar van visitar l’església de Sant Corneli i Sant Cebrià per fer l’adoració al nen Jesús. Posteriorment, van adreçar unes paraules a les famílies presents llançant un missatge d’esperança i recordant que aquest any també s’ha hagut  d’anul·lar el tradicional repartiment de tortell i xocolata.

El Comú d’Encamp, va acollir per primer cop a l’edifici Rosaleda a ses majestats, on es va dur a terme un espectacle amb llums làser a la façana. D’altra banda, al Pas de la Casa, a part de la recepció a la plataforma de Grandvalira, es va dur a terme la baixada de torxes i el castell de focs.
Pel que fa a la Massana, els Reis d’Orient van arribar a lloms de cavall un cop més a la plaça de les Fontetes. Després d’accedir a la plaça, les cònsols Olga Molné i Eva Sansa els van lliurar la clau que obre totes les portes del poble per poder deixar els regals. A més a més, l’humorista francès Jérôme Anthony va acudir a la plaça per realitzar una nova edició del programa televisiu Tous en cuisine de la cadena M6. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT