PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vilarrubla anuncia que en cas d’un positiu no s’aïllarà tota la classe

El retorn a l’escola serà presencial el proper 10 de gener amb les mateixes mesures que abans de Nadal

Per Albert Belis

La ministra Ester Vilarrubla, ahir en roda de premsa a l’edifici administratiu del Govern.
La ministra Ester Vilarrubla, ahir en roda de premsa a l’edifici administratiu del Govern. | SFGA/JAViladot

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va anunciar ahir, acompanyada del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, que la represa del curs escolar després de les vacances de Nadal es farà de forma presencial en tots els nivells educatius el proper dilluns dia 10 de gener, amb les mateixes mesures sanitàries que hi havia vigents abans del període vacacional. Hi haurà, això sí, una novetat: en cas que un alumne doni positiu per coronavirus, només s’aïllarà aquest alumne i no tot el conjunt de la classe com fins ara, excepte en el cas de maternal, i els dies d’aïllament seran set en lloc de deu, com en la resta de la població. “La voluntat del Govern és que els infants i joves puguin anar a l’escola de la manera més normal possible”, va afirmar Ester Vilarrubla.

Així doncs, l’ús de la mascareta serà obligatori des del primer curs de primera ensenyança, s’hauran de respectar els grups bombolla en tots els espais i no es permetran les activitats fora del centre. A més, caldrà garantir la distància de seguretat, la ventilació de les aules i la higiene de mans.

Els alumnes de maternal podran prescindir de mascareta i no se’ls realitzarà cribratges periòdics. No obstant, en cas que hi hagi un alumne positiu, cal que la resta de classe s’aïlli durant set dies i se’ls realitzarà dues proves TMA (el 1r i el 6è dia des del darrer contacte).

En el cas dels alumnes de primera ensenyança, la mascareta serà obligatòria i s’oferiran cribratges periòdics al centre escolar: la primera setmana se’n faran dos i després es valorarà amb l’evolució de les dades si es manté o si bé es redueix. Si hi ha un alumne positiu, només aquest s’haurà d’aïllar. La resta de companys s’hauran de fer dues TMA (una el 1r o 2n dia del contacte i l’altra el 6è) i un test d’antígens entre les dues TMA, que es farà coincidir amb la data del cribratge periòdic.

Finalment, els estudiants de segona ensenyança, batxillerat, formació professional i educació superior també hauran de dur mascareta i se’ls oferirà un cribratge periòdic setmanal. Si hi ha un alumne positiu, només aquest s’haurà d’aïllar. La resta de companys s’hauran de realitzar una TMA (el 2n o 3r dia del contacte) i un test d’antígens posterior, que es farà coincidir amb la data del cribratge periòdic.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior també va destacar que es farà arribar a totes les famílies una carta per recordar-los els protocols actuals. A més, rebran tant l’autorització per participar en els cribratges setmanals, com l’acceptació dels protocols per participar en la vigilància per contacte estret. En aquest sentit, va precisar que les famílies que ja ho haguessin signat anteriorment no cal que ho tornin a fer de nou. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT