PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Perilla el Dakar per a Llovera

L’Iveco arriba a Riyadh en remolc i la continuïtat dependrà de si finalment es poden reparar els danys

Per El Periòdic

Llovera durant la quarta etapa del Dakar 2022.
Llovera durant la quarta etapa del Dakar 2022. | FotoEsport

La sort no sembla estar del tot amb Albert Llovera en aquest inici del Dakar. Una vegada superats els entrebancs inicials (pròleg i primera etapa) semblava que Llovera-Marc Torres-Jorge Salvador (Iveco - Fesh Fesh) li havien pres el pols a la competició, però ahir, en el començament de la quarta etapa, l’Iveco va haver de ser remolcat fins a Riad, sense cap possibilitat de disputar l’especial. 


Aquest contratemps, en el tancament d’aquesta edició en paper, posa en dubte la continuïtat de l’andorrà al Dakar. «Hem arribat molt de pressa a una zona d’ondulacions de sorra, hem fet un salt molt llarg en la primera ondulació, caient amb el morro de l’Iveco en la cresta de la següent», va explicar Llovera, mentre afegia que «la part més afectada, a priori, sembla ser el pont davanter, que està desplaçat cap enrere, i les suspensions. Estàvem en la part inicial de l’especial i hem decidit tornar cap a la sortida i localitzar a l’equip perquè ens vinguessin a buscar amb un remolc».


Després d’aquest toc, el camió de l’equip Fesh Fesh va seguir funcionant, però «era impossible afrontar l’etapa en aquelles condicions. Hem anat fins a la sortida a un ritme lent, ja que la part frontal estava molt tocada», va assenyalar el del Principat, i recalcant que «no hi ha cap dubte que el més assenyat és oblidar-nos de la quarta etapa i posar-nos a treballar, com més aviat millor, per a intentar sortir demà. Esgotarem totes les opcions per a reenganxar-nos a un Dakar que no va començar bé, però que havia canviat de manera radical».


En les dues últimes etapes, el trident havia remuntat més de 30 posicions en la classificació general (25a posició després de la tercera etapa). La cinquena etapa serà la primera que tindrà la capital de l’Aràbia Saudita com a nucli central, i comptarà amb 214 quilòmetres d’enllaç i 346 cronometrats, amb sortida i arribada a Riad. 

 

Les decles

 

Albert Llovera - Pilot

«Hem fet un salt molt llarg en una primera ondulació, caient amb el morro de l’Iveco en la cresta de la següent»

«El més assenyat és oblidar-nos de la quarta etapa i posar-nos a treballar per a intentar sortir demà [avui]»

 

Barreda es fa amb la seva segona victòria en la categoria de motos

 

33 El pilot resident Joan Barreda va aconseguir ahir la seva segona victòria d’etapa en aquest Dakar 2022. El de Castelló va tornar a guanyar, aquesta vegada, en la prova més llarga de l’actual edició, i ho va fer traient molts minuts als grans favorits d’enguany, actuació que li serveix per a tornar a tenir opcions al triomf final en la categoria de motos.

En concret, Barreda li va restar 10.15 a Sunderland, 18.28 a Sanders, i 27.30 a Toby Price, ascendint al sisè lloc de la general provisional, a 13.12 del líder, Sunderland, i recuperant el perdut en la primera jornada. Amb aquest nou triomf, el pilot suma ja un total de 29 victòries d’etapa al Dakar, sent el tercer pilot de motos amb més victòries d’etapa, solament per darrere de Stephane Peterhasel i Cyril Despres (també resident), amb 33 victòries.

PUBLICITAT
PUBLICITAT