PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esteve assoleix el seu millor resultat a la Copa del Món

L’esquiador aconsegueix la 6a plaça en la pujada final del Tour de Ski, que tancava l’esdeveniment

Per El Periòdic

Esteve durant la cursa a Val di Fiemme (Itàlia).
Esteve durant la cursa a Val di Fiemme (Itàlia). | Nordic Focus

L’esquí de fons andorrà va assolir ahir una nova fita històrica, i és que el competidor de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Irineu Esteve va aconseguir la 6a posició en la prova de la Copa del Món de la modalitat, que tancava el Tour de Ski a Val di Fiemme (Itàlia). La pujada final, a Cermis, va comptar amb un recorregut de 10 quilòmetres, tant per a la categoria masculina com per a la femenina, on també va córrer Carola Vila, que va ser 35a, a 25 segons de la 30a posició. La 6a plaça d’Esteve es tradueix en el seu millor resultat assolit mai, i també de qualsevol esquiador d’Andorra en la màxima categoria.


El del Principat (32.19.01) va completar una cursa molt bona en què va saber córrer en un recorregut amb un primer circuit, un pla, i la pujada final a Cermis, on esperava la meta. Esteve va arribar darrere, tan sols, del guanyador, Sjur Roethe (Noruega, 31.42.01), el rus Denis Spitsov (+2.04), els alemanys Friedrich Moch (+18.09) i Lucas Boegl (+30.00), i el noruec, i campió del Tour de Ski, Johannes Hoesflot Klaebo (+34.09), sent el tricolor, finalment, 26è a la classificació general.


«Al final ha sortit un resultat, la bona cursa que buscàvem. Seguim on estàvem, i hem d’intentar pujar un esglaó més», va declarar Esteve en finalitzar la jornada, mentre afegia que «aquesta cursa sempre se’m dona força bé, i és una prova peculiar perquè es fa l’estadi, el pla i la pujada. M’he posicionat bé i crec que hem pogut estar entre els millors». Per la seva part, el tècnic d’esquí de fons de la FAE, Joan Erola, va valorar positivament el resultat de l’andorrà, assenyalant que «un resultat així ens feia falta a tots. Més que el sisè lloc, que no ho hem aconseguit mai, és el punt d’inflexió que significa». Erola va recalcar que «feia falta que passés per convèncer-lo que té el nivell per estar on està. Sabem el potencial que té, i també ho mereixia l’equip, per fer front a les pròximes curses amb una càrrega de motivació extra». Pel que fa a la cursa, «ha sortit molt ben col·locat, estava entre els millors quan ha començat la pujada, i això ha fet que pogués anar amb els que estaven realment forts. Aquest és el seu millor resultat, ja que abans havia fet una vuitena i una 10a posició», va explicar el tècnic.


Finalment, Vila, que també va tancar la seva participació en el Tour de Ski, va finalitzar en la 35a posició, amb 39.19, a 3.37,8 de la guanyadora, però molt a prop de la zona de punts que marquen les 30 primeres en una prova de la Copa del Món. La tricolor va assolir la 41a posició de la general, amb un temps total de 2.13,09,0, a 13.30,5 de la campiona, la russa Natalia Nepryaeva. 

 

Les decles

 

Irineu Esteve - Esquiador de fons

«Al final ha sortit un resultat, la bona cursa que buscàvem. Seguim on estàvem, i hem d’intentar pujar un esglaó més»

 

Joan Erola - Tècnic d'esquí de fons

«Un resultat així ens feia falta a tots. Més que el sisè lloc, que no ho hem aconseguit mai, és el punt d’inflexió que significa»

PUBLICITAT
PUBLICITAT