PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Derbi per escalfar

FC Andorra i Inter d’Escaldes s’enfronten al Nacional per preparar la tornada a les competicions domèstiques

Per David Sansaloni

Jordi Betriu (dreta) i Marti Vilà (esquerra) en una jugada de la primera edició d’aquest amistós, al 2020.
Jordi Betriu (dreta) i Marti Vilà (esquerra) en una jugada de la primera edició d’aquest amistós, al 2020. | Inter Club d\'Escaldes

L’FC Andorra i l’Inter Club d’Escaldes es tornaran a veure les cares en un partit amistós, aquesta vegada en el que tindrà lloc avui, a partir de les 11.30 hores, a l’Estadi Nacional. Ambdós conjunts utilitzaran l’enfrontament com una prova per preparar-se de cara a la tornada a les competicions domèstiques, en aquest cas la Primera RFEF Footters i la Lliga Multisegur. El partit comptarà amb entrada gratuïta, i tots els aficionats que vulguin acudir ho podran fer sense cost, però seguint la normativa vigent en matèria covid-19 establerta per les autoritats sanitàries.


El duel comptarà amb un caràcter especial afegit, i és que no sols s’enfronten el campió de la lliga andorrana contra el degà d’aquest esport al país, sinó que també es veuran les cares excompanys d’equip, com és el cas de l’actual entrenador de l’Inter, Fede Bessone, i un dels capitans de l’FC Andorra, Rubén Bover, que a més de coincidir a la gespa com a jugadors, també ho van fer al conjunt tricolor, un com a analista i l’altre seguint amb el rol que posseeix en l’actualitat.


Sobre la trobada, Bessone va declarar que «és un partit especial, i sempre és maco jugar contra l’FC Andorra, ja que vaig tenir la sort de formar part de la plantilla i del projecte tan ambiciós que tenen al cap». I és que el tècnic argentí, a més, va formar part dels dos equips en una etapa en la qual ja era jugador de l’Inter i, per altra banda, analista del conjunt dirigit per Eder Sarabia. «Aquell duel [el primer, que es va disputar el passat setembre del 2020] ens va ajudar moltíssim en la nostra preparació [la de l’Inter] per a disputar els partits europeus», va recordar Bessone.


Per la seva part, Bover recorda aquell primer derbi com «un partit especial, ja que va ser el primer duel, estant jo en Andorra, que vaig disputar contra l’Inter d’Escaldes, i va ser realment emocionant jugar contra gent amb qui havia compartit vestidor temps enrere». El mallorquí segueix sent una de les peces importants en els esquemes de Sarabia, i va coincidir a la gespa amb Bessone quan els dos defensaven la samarreta del Charlton anglès. «Per a mi va ser com un pare, em va acollir com un més al vestidor i li tinc una estima especial», va explicar Bover, mentre afegia que «sempre està aquí quan el necessites, i si com a jugador ja va ser gran, ara com a entrenador segur que li anirà molt bé també». Bessone també va tenir paraules cap al capità tricolor, detallant que «fa 12 anys que ens coneixem gràcies al món del futbol, i estic molt agraït a aquest esport per poder-me donar l’oportunitat de conèixer gent com ell. És un xic senzill, humil i treballador pel que fa a la seva professió, i fora del vestidor és una persona excel·lent».


L’FC Andorra viatjarà dissabte cap a la capital d’Espanya per enfrontar-se al Reial Madrid Castilla, a partir de les 17.00 hores, en una nova jornada de lliga, mentre que l’Inter tornarà a competir un dia després, davant la UE Engordany, en la que serà la represa de la Lliga Multisegur Assegurances. 

 

Les decles

 

Fede Bessone - Entrenador de l'Inter

«Sempre és maco jugar contra l’FC Andorra, ja que vaig tenir la sort de formar part de la plantilla i del projecte»

 

Rubén Bover - Jugador de l'FC Andorra

«És un partit especial. Recordo el primer que vam disputar i sempre és emocionant enfrontar-te a excompanys»

PUBLICITAT
PUBLICITAT